Γενικά

Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας στον Δήμο Αθηένου

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου κ. Κώστα Καδή, υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο Υπουργείων και τη σύζυγο του Έλληνα Υπουργού, πραγματοποίησαν επίσκεψη στον ακριτικό Δήμο της Αθηένου, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Όλη η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου και ο Δήμαρχος, ενημέρωσε μεταξύ άλλων για την κατάσταση της Αθηένου, σε σχέση με την κατοχή από τα Τούρκικα στρατεύματα, το πρόβλημα με την κλειστή δίοδο Πυροΐου και τη μεγάλη ανάγκη διάνοιξή της, τα πολλά Ευρωπαϊκά Προγράμματα, στα οποία μετέχει ο Δήμος και όπου συμμετέχουν και Ελληνικές πόλεις και άλλοι φορείς, καθώς και τα πολλά στοιχεία άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Αθηένου, που έχουν εγγραφεί στον Εθνικό Κατάλογο της Ουνέσκο.

Επίσης αναφέρθηκε στη μεγάλη εργατικότητα των Αθηενιτών, που παρά τα πολλά προβλήματα, συνεχίζουν να δημιουργούν δίπλα από τη γραμμή κατοχής.

Η έφορος του Μουσείου κ. Νόνη Παπουή παρουσίασε τις τρεις συλλογές του Μουσείου, την Αρχαιολογική, την Εκκλησιαστική και την Εθνογραφική, με αναφορές στην αρχαιότητες της περιοχής, τον μοναχό Καλλίνικο Σταυροβουνιώτη και πολλά άλλα.

Ο Δήμαρχος Αθηένου ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας, για την όλο σημασία επίσκεψή του, που δίνει τα δικά της θετικά μηνύματα στους ακρίτες Αθηενίτες. Επίσης ευχαρίστησε τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου κ. Κώστα Καδή, για τη διευθέτηση της επίσκεψης και τη συμπαράστασή του στην ακριτική Αθηένου.

Ο Έλληνας Υπουργός ανέφερε ότι έμεινε εντυπωσιασμένος με αυτά που είδε, συνεχάρη τον Δήμαρχο για όλες τις ενέργειες που κάνει ο Δήμος και τόνισε ότι η Ελλάδα στέκεται δίπλα στον λαό της Κύπρου στη διεκδίκηση των δικαίων του.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν και αντιπροσωπεία από τον Δήμο Aljustrel της Πορτογαλίας, η οποία επισκέπτεται την Αθηένου για ενημέρωση για την Καλή Πρακτική του Εθελοντισμού του Δήμου Αθηένου, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Πόλεις Εθελοντισμού+». Αυτοί είναι ο Δήμαρχος Carlos Teles, ο πρώην Δήμαρχος και νυν βουλευτής στη Βουλή των Αντιπροσώπων της

Πορτογαλίας κ. Nelson Brito και ο συνεργάτης τους στον Δήμο Aljustrel Marcos Aguiar. Η αντιπροσωπεία του Δήμου Aljustrel, ενόψει της συνάντησης, προσέφερε δώρα προς τους δύο Υπουργούς.

Σχετικά νέα

X
Translate »