ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επίσκεψη Γ.Γ της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ στο γραφείο του Δημάρχου Λάρνακας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ κ. Στέφανου Στεφάνου στο Γραφείο του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα.  Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Λάρνακας κ. Ανδρέας Πασσιουρτίδης, οι Επικεφαλής των Δημοτικών Ομάδων Λάρνακας και αρμόδιοι Λειτουργοί της Δημοτικής Υπηρεσίας.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Γ. Γραμματέα για τα αναπτυξιακά έργα που προωθούνται, καθώς και για το όραμα και τις στρατηγικές ανάπτυξης που προωθεί ο Δήμος Λάρνακας. Επίσης, αναφέρθηκε και σε διάφορα προβλήματα επαναφέροντας το πάγιο αίτημα της πόλης και επαρχίας Λάρνακας για δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής Επιστήμων και Τεχνολογίας της Θάλασσας του Πανεπιστήμιου Κύπρου στη Λάρνακα.
Ο Δήμαρχος Λάρνακας αφού τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις, του ανάφερε ότι η συμβολή του κ. Στεφάνου με σκοπό την προώθηση των υποσχέσεων από το κράτος για μετατροπή της Λάρνακας σε Περιφερειακό Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο της Γαλάζιας Οικονομίας, θα είναι σημαντική.
Η ίδρυση της εν λόγω Σχολής σε συνδυασμό με το CMMI – Κέντρο Αριστείας Θαλάσσιας και Ναυτικής Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας που ήδη λειτουργεί στη Λάρνακα αναμένεται να αποτελέσουν τους καλύτερους πυλώνες για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας στους τομείς της Γαλάζιας Οικονομίας με πολλαπλά οφέλη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, ακούγοντας τις θέσεις του Δήμου Λάρνακας, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχό ότι θα βρίσκεται αρωγός στις προσπαθείς του Δήμου για τη δημιουργίας της Σχολής αυτής.
ΛΑΡΝΑΚΑ, 18 Οκτωβρίου 2021

Σχετικά νέα

X
Translate »