Εκπαίδευση

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα το Fortnite από το Προαιρετικό Ολοήμερο Μενεού

Το Προαιρετικό Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Μενεού διοργανώνει διαδραστικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Από το Fortnite στη σχολική τάξη: τα παιδιά και ο ρόλος των γονέων». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019 και ώρα 18:00 στην κλειστή αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Μενεού.

 

 

Η Δρ Ελισάβετ Κιούρτη (Κοινωνιογλωσσολόγος – Games Studies), στην κυρίως παρουσίαση, θα συζητήσει για τα βιντεοπαιχνίδια και την εκπαίδευση, καθώς και για τη διαστρέβλωση από τα MME ότι τα βιντεοπαιχνίδια κάνουν τα παιδιά αντικοινωνικά και βίαια. Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν παραδείγματα από τον επιστημονικό χώρο για το πώς τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να αποτελέσουν σύνθετους χώρους μάθησης για τα παιδιά, αναπτύσσοντας δεξιότητες και επεκτείνοντας τις γνώσεις τους με πιο διαδραστικό τρόπο. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα συζητηθούν προτάσεις-λύσεις στους γονείς για λειτουργική ενασχόληση των παιδιών τους με τα βιντεοπαιχνίδια. Στη συνέχεια, ο Αντώνης Ζαρίντας (Δάσκαλος – Media Education) θα συζητήσει κριτικά την πρακτική του χρονικού περιορισμού στη χρήση των ψηφιακών Μέσων από τα παιδιά, ενθαρρύνοντας την εστίαση στο είδος και την ποιότητα της χρήσης παρά στον χρόνο.

Λόγω της διαδραστικής φύσης του σεμιναρίου, συστήνεται η παρουσία και των παιδιών με τους γονείς τους, καθώς και η μεταφορά tablets ή και smartphones.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »