Οικονομία

Επιμένει στα φορολογικά κίνητρα η Κυβέρνηση

 Πηγή: philenews.com

Δεν κάνει πίσω το υπουργείο Οικονομικών, σε σχέση με τις φορολογικά κίνητρα που θα παραχωρούνται στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι θα μειώσουν εθελοντικά τα ενοίκια των υποστατικών που ενοικιάζουν, παρά την επιμονή τη αντιπολίτευσης για την απευθείας επιδότηση του ενοικίου από το κράτος ή για καταμερισμό του κόστους του ενοικίου μεταξύ του ιδιοκτήτη, της κυβέρνησης και του ενοικιαστή.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Χθες συζητήθηκαν για δεύτερη φορά τα νομοσχέδια που προβλέπουν επέκταση φορολογικών κινήτρων σε ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν ακίνητη ιδιοκτησία σε επιχειρήσεις που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται για αναχαίτιση του κορωνοϊού, με στόχο να προβούν σε εθελοντική μείωση ενοικίων εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021. Το πρώτο αφορά πίστωση φόρου που θα παραχωρείται σε ιδιοκτήτες ακινήτων και θα ισούται με το 50% της μείωσης που θα παραχωρηθεί στο ενοίκιο και πρέπει να είναι μεταξύ 30% με 50%.

 

Η έκπτωση στο ενοίκιο θα πρέπει να γίνεται για περίοδο από έναν μέχρι 3 μήνες. Το δεύτερο νομοσχέδιο αφορά την απαλλαγή από την έκτακτη εισφορά για την άμυνα σε ιδιοκτήτες που προβαίνουν σε εθελοντική μείωση ενοικίου. Ενώπιον της Επιτροπής η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως το υπουργείο δεν άλλαξε τη θέση του σε σχέση με τα νομοσχέδια. Τη διαφωνία του με τα νομοσχέδια εξέφρασε εκπρόσωπος της ΠΟΒΕΚ, εμμένοντας στην εισήγηση επιμερισμού του κόστους του ενοικίου. Σημείωσε επίσης πως κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας το μέτρο δεν τον αξιοποίησαν πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς πρόκειται για εθελοντικό μέτρο.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και βουλευτής του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, ανέφερε ότι η Κυβέρνηση επιμένει στην πρότασή της για το θέμα των ενοικίων, προσθέτοντας ότι το ΔΗΚΟ επιμένει και θεωρεί ότι αυτά τα μέτρα είναι αναποτελεσματικά και πρέπει η Κυβέρνηση να επιδοτήσει απευθείας τόσο τα ενοίκια, ιδιαίτερα των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, καθώς και τα λειτουργικά τους έξοδα.

Σχετικά νέα

X
Translate »