Aστυνομικά νέα

Επιμένει για βιασμό από τον τέως Κιτίου η 55χρονη

Πηγή: philenews.com

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com


Τρεις και πλέον ώρες κράτησε χθες η αντεξέταση της παραπονούμενης που αποτελεί τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας, στην υπόθεση βιασμού που εμπλέκεται ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος. Διάστημα κατά το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνήγορος υπεράσπισης, Μιχάλης Πικής, υπέβαλε επανειλημμένα στην 55χρονη ότι κανένα από τα γεγονότα  που ισχυρίζεται δεν ευσταθεί. Επίσης, η παραπονούμενη στις επανειλημμένες ερωτήσεις του κ. Πική επέμεινε ότι τα γεγονότα που καταγγέλλει έγιναν την Αγία Εβδομάδα τον Απρίλιο του 2011, μετά που σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό της, ο Μητροπολίτης της έριξε κάτι μέσα στο αλκοολούχο ποτό που προηγουμένως την κέρασε. 

Πιο συγκεκριμένα, η παραπονούμενη στην κατάθεση της στην Αστυνομία αλλά και με όσα ισχυρίστηκε χθες στην αντεξέταση της, υποστηρίζει ότι ο βιασμός της από τον ιερωμένο έγινε μετά που συμφώνησαν εκείνος να αγοράσει το οικογενειακό θρησκευτικό κειμήλιο που εκείνη ήθελε να πωλήσει, έναντι του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ. Ποσό το οποίο πληρώθηκε με επιταγή που της εξέδωσε ο Μητροπολίτης. Όταν της έδωσε την επιταγή, ισχυρίστηκε η παραπονούμενη, της πρότεινε «ένα ποτό για να το γιορτάσουν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ικανός για να παρακολουθήσει τη δίκη ο τέως Κιτίου

Ωστόσο, στο σημείο αυτό ο κ. Πικής υπέβαλε στην παραπονούμενη ότι σε δημόσια συνέντευξη της είχε ισχυριστεί άλλα. Ότι δηλαδή, την επιταγή για το κειμήλιο της την έδωσε έξω από γραφείο του επειδή είχε ξένους και ο βιασμός έγινε σε συνάντηση που είχαν την επόμενη μέρα που της είχε δώσει την επιταγή.

Στο πλαίσιο της χθεσινής διαδικασίας κατέθεσαν άλλοι δύο μάρτυρες. Ενώ κατά τη σημερινή διαδικασία, θα καταθέσουν άλλοι δύο. Ανάμεσα στους μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν για την υπόθεση, περιλαμβάνεται υπάλληλος τράπεζας στην οποία εξαργυρώθηκε η επιταγή των τριών χιλιάδων ευρώ που πήρε η γυναίκα ως αντίτιμο του κειμηλίου που πώλησε στον Μητροπολίτη. Επίσης, περιλαμβάνεται εκπρόσωπος άλλης Μητρόπολης, στην οποία φαίνεται ότι κατέληξε ακολούθως το κειμήλιο.

Στη συνέχεια της υπόθεσης, αναμένεται πλέον με ενδιαφέρον η απόφαση του Κακουργιοδικείου.

Στην περίπτωση που ο Μητροπολίτης θα κληθεί σε απολογία, τότε αυτό θα γίνει από τον συνήγορο του στις 2, 3 και 4 Αυγούστου.

Το παρελθόν και το τώρα

Ένας καταβεβλημένος ηλικιωμένος με ράσα, που σέρνει τα πόδια του για να περπατήσει με μικρά βήματα και μιλά ψιθυριστά λόγω πρόσφατης επέμβασης στις φωνητικές χορδές, είναι ο σημερινός  Μητροπολίτης τέως Κιτίου, σε σχέση με το πώς τον θυμάται ο κόσμος, πριν μερικά χρόνια, όταν ακόμα  κατείχε το εκκλησιαστικό του αξίωμα.

Για να σηκωθεί από το κάθισμα χρειάζεται βοήθεια, ενώ η δίκη διακόπτεται συχνά από διαλείμματα μερικών λεπτών, ώστε να μεταβαίνει στην τουαλέτα. Παρά ταύτα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, ο Μητροπολίτης, σε γενικές γραμμές δείχνει να παρακολουθεί  τη Δίκη και κάποιες φορές ζητεί να συνεννοηθεί με τον δικηγόρο του, με τον οποίο έστω και αν μιλά ψιθυριστά συνεννοούνται.

Όταν η δίκη τελειώνει, βοηθούμενος από ένα φιλικό του πρόσωπο και χωρίς να κοιτά πουθενά και κανέναν, ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου κατευθύνεται όσο γοργά μπορεί στον ανελκυστήρα του πρώτου ορόφου του Δικαστικού Μεγάρου Λάρνακας, δείχνοντας έκδηλα ότι θέλει να αποχωρήσει από τον χώρο το συντομότερο. Και κάπως έτσι κάθε μέρα, κυλούν οι δικάσιμες μέρες στην υπόθεση του.

Σχετικά νέα

X
Translate »