ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Έπεσαν οι υπογραφές για τη δημιουργία Πάρκου Καλλιτεχνών Μεσόγειος στην Παραλιακή Τ/Κ Συνοικία

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022, στα Κεντρικά Γραφεία του Δήμου Λάρνακας, η υπογραφή του Συμβολαίου μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και της Εταιρείας C. Roushas Trading & Development Ltd για την εκτέλεση και συμπλήρωση του έργου «Δημιουργία Πάρκου Καλλιτεχνών Μεσόγειος στην Παραλιακή Τ/Κ Συνοικία στη Σκάλα, στη Λάρνακα» και την επιδιόρθωση οποιωνδήποτε ελαττωμάτων σε αυτό, για το συνολικό ποσό των €994,440.00 +ΦΠΑ.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Η Δημιουργία Πάρκου Καλλιτεχνών «Μεσόγειος» στην παραλιακή Τ/Κ Συνοικία Σκάλας το οποίο θα συνδέεται με την οδό Πιαλέ Πασά και θα εφάπτεται του νέου Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης στο χώρο του πρώην τουρκοκυπριακού σινεμά.

Το έργο περιλαμβάνει εξυγίανση και ευπρεπισμό τουρκοκυπριακών τεμαχίων τα οποία έχουν εκμισθωθεί στο Δήμο Λάρνακας για τη δημιουργία ανοικτού πλατειακού χώρου με πλακόστρωση, φύτευση, φωτισμό και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού.

Παράλληλα στον υπό διαμόρφωση χώρο οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν και να χωροθετούν εικαστικά έργα εξωτερικού χώρου και να γίνονται εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Η κατασκευή του Πάρκου Καλλιτεχνών δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκεμβρίου του 2023.

Η Μελέτη του έργου έγινε από την Εταιρεία A. F. Modinos and SA Vrahimis Architects and Engineers.

Ο Δήμος Λάρνακας στο παρών στάδιο βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μελέτη από την Εταιρεία A. F. Modinos and SA Vrahimis Architects and Engineers για την πλακόστρωση των οδών Ακ Ντενίζ, Σεϋχάν, Νταγ Μποζ και Μποζ Κουρτ, οι οποίες θα συμπεριληφθούν σε νέο κατασκευαστικό Συμβόλαιο.

Σχετικά νέα

X
Translate »