Γενικά

Επέκταση του έργου πρακτικής άσκησης νέων μηχανικών και αρχιτεκτόνων από ΕΤΕΚ

Επέκταση του έργου πρακτικής άσκησης νέων μηχανικών και αρχιτεκτόνων μέχρι 29 ετών πέραν της 31ης Δεκεμβρίου και μέχρι εξαντλήσεως του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του, ανακοίνωσε το ΕΤΕΚ.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σε ανακοίνωση το ΕΤΕΚ αναφέρει ότι σκοπός του έργου είναι η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών που θα διευκολύνουν την προσπάθεια των νέων αποφοίτων Αρχιτεκτονικής και Πολιτικής Μηχανικής για πραγματοποίηση της εξάσκησης που προβλέπεται από το Νόμο, με απώτερο στόχο την εγγραφή τους στο Μητρώο Μελών του ΕΤΕΚ και την εξασφάλιση άδειας άσκησης επαγγέλματος και συγχρηματοδοτείται από την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) της ΕΕ.

Με βάση τις εκτιμήσεις που έγιναν, το ΕΤΕΚ «θα συνεχίσει να δέχεται υποβολή αιτήσεων ένταξης στο έργο μέχρι και το φθινόπωρο του 2022. Σε ό,τι αφορά μετά το 2022 σημειώνεται ότι υπάρχει καταρχήν έγκριση και γίνονται συζητήσεις για την προκήρυξη νέου Έργου Παροχής Ευκαιριών σε Νέους αποφοίτους των Κλάδων Αρχιτεκτονικής και Πολιτικής Μηχανικής».

Αναφέρεται ότι στο έργο μπορούν να ενταχθούν νέοι απόφοιτοι Αρχιτεκτονικής και Πολιτικής Μηχανικής οι οποίοι κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για ένταξη τους στο Έργο θα πληρούν (σωρευτικά) συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως να μην έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους.

Στους ασκούμενους αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς που θα ενταχθούν στο Έργο θα καταβάλλεται για την περίοδο εξάσκησής τους, μηνιαίο επίδομα κατάρτισης ύψους εξακοσίων πενήντα ευρώ (€650), από το ΕΤΕΚ.

Περισσότερες πληροφορίες και οι απαραίτητες αιτήσεις υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΕΤΕΚ www.etek.org.cy/el/ergo-praktikis-askisi-neoi-mixanikoi. Διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν στο τηλέφωνο 22877644 ή μέσω email στο ergo@etek.org.cy.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση για την χρονική επέκταση του έργου, το ΕΤΕΚ έχει λάβει την έγκριση της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Σχετικά νέα

X
Translate »