Γενικά

Έντονη παρουσία Τροχαίας και αύξηση ελέγχων

Την έντονη παρουσία της Τροχαίας στο οδικό δίκτυο, καθώς και την αύξηση της συχνότητας των ελέγχων, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, για μείωση του τροχαίου προβλήματος.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Η αναφορά αυτή έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με την ευκαιρία της έναρξης της εβδομάδας οδικής ασφάλειας που διοργανώνει η Αστυνομία σε συνεργασία με τη CNP Ασφαλιστική. Στα μέτρα που λαμβάνονται για την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων, όπως ανέφερε ο υπουργός Γιώργος Σαββίδης, περιλαμβάνεται και η στρατηγική για συμφιλίωση της Αστυνομίας με τον πολίτη και ειδικότερα αλλαγή νοοτροπίας και ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων, ώστε η συμπεριφορά και η στάση των μελών της Αστυνομίας να μην προκαλεί αίσθημα αδικίας, αδιαφορίας και αγανάκτησης στον πολίτη.

Όπως τόνισε, η επικοινωνιακή τακτική αλλάζει και στοχεύει στην καλλιέργεια της αντίληψης ότι η αγαστή συνεργασία μεταξύ της Αστυνομίας και του πολίτη είναι απολύτως απαραίτητη και επιδιώκεται ώστε να τερματιστεί η τάση που δικαίως περιγράφεται ως εθνική τραγωδία.

«Πέραν από τη διαφώτιση που είναι αναντίλεκτα απαραίτητη, είπε, μέσα από την επαγγελματική συμπεριφορά των αστυνομικών, δηλώνουμε δίπλα στον πολίτη, στέλνοντας το μήνυμα ότι η όποια καταγγελία συνιστά κυρίως μέτρο για βελτίωση και αλλαγή της οδικής του συμπεριφοράς και όχι μέσο τιμωρίας του».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης προέτρεψε να τηρούνται αυστηρά και συστηματικά οι βασικοί κανόνες οδικής κυκλοφορίας, τα όρια ταχύτητας, χωρίς τη χρήση αλκοόλ ή άλλων ουσιών εξάρτησης, «γνωρίζοντας ότι κάθε στιγμή ο καθένας από εμάς και οι αγαπημένοι μας μπορεί να είμαστε στο επόμενο τραγικό ανακοινωθέν».

Στη δική του ομιλία, ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι φέτος επισυνέβησαν 36 θανατηφόρες τροχαίες συγκρούσεις παγκύπρια με 36 νεκρούς, παρεκκλίνοντας από τον στόχο που έχει τεθεί. «Εμείς ανησυχούμε σοβαρά και προχωρούμε στην ανάληψη πρόσθετων πρωτοβουλιών, στη λήψη περαιτέρω δυναμικών και στοχευμένων μέτρων και στην πραγματοποίηση νέων δράσεων και ενεργειών» τόνισε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, με απώτερο στόχο τη μείωση των τροχαίων συγκρούσεων στον τόπο μας, αποτελεί για την Αστυνομία ύψιστη προτεραιότητα. Περαιτέρω αναφέρθηκε στη δυναμική που θα δώσει το σύστημα με τις κάμερες για μείωση των τροχαίων, καθώς και τα νέα συστήματα αστυνόμευσης των δρόμων κυρίως στα μελανά σημεία.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου Γιαννάκης Γεωργίου, ο γενικός διευθυντής της CNP Ασφαλιστική Ανδρέας Στυλιανού, ο οποίος δώρισε στην Αστυνομία 40 ζευγάρια ειδικών γυαλιών προσομοίωσης μέθης, ουσιών και κόπωσης, και ο πρώτος εκτελεστικός διευθυντής του Ομίλου CNP Cyprus Insurance Holding Τάκης Φειδία.

Σχετικά νέα

X
Translate »