ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ένταση στη Βουλή: Απείλησε να φύγει ο Βύρας για μια αλλαγή στα έσοδα των Δήμων

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών αναφορικά με τους προϋπολισμούς και τα κονδύλια των μεταρρυθμισμένων Δήμων και Κοινοτήτων, στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή.  Η συνεδρίαση “σημαδεύτηκε” μάλιστα από ολιγόλεπτη διακοπή, μετά την έντονη αντίδραση του Προέδρου της Ένωσης Δήμων Αντρέα Βύρα σε σχέση με την πρόνοια που περιλαμβάνεται στα κυβερνητικά νομοσχέδια για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης που έδινε ετήσια έσοδα στους Δήμους από την είσπραξη των τελών κυκλοφορίας ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών ωστόσο, ενημέρωσε ότι τα συγκεκριμένα έσοδα θα ανέρχονται στα 100 εκατομμύρια ευρώ και δεν διασφαλίζονται, σε περιπτώσεις κλήσεων και ελλειμμάτων και εξέφρασε την ανάγκη να τελεί υπό συζήτηση. Ο Αντρέας Βύρας προειδοποήσε ότι “εάν ισχύει αυτή η αλλαγή, εμείς θα σηκωθούμε να φύγουμε.

“Είναι μια μεγάλη και σημαντική αλλαγή και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση ”
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε ότι το ποσό που περιλαμβάνόταν στην αρχική συζήτηση ήταν 117 εκατομμύρια ευρώ και αφού διαβουλεύτηκε με την Εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών, κατέληξε σε συμβιβαστική λύση για αποδέσμευση του ποσού από τα συνολικά έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »