Κοινωνικά

Ένωσαν το ταλέντο τους και “φώτισαν” το Παιδοχειρουργικό του Μακάρειου (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέντε καλλιτέχνες ένωσαν το ταλέντο τους, έσμιξαν τις μπογιές τους και μέσα σε 24 ώρες έδωσαν ζωή στο διάδρομο του Παιδοχειρουργικού του Μακάρειου Νοσοκομείου, απαλύνοντας τον πόνο και “ζωγραφίζοντας” ξανά το χαμόγελο στα προσωπάκια των μικρών ηρώων. 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Η καλλιτέχνις Κρίστια Ανδρέου εξηγεί πως αποφάσισαν το σχέδιο.

“Το θέμα για το σχέδιο το αποφασίσαμε όλες μαζί, αποφασίσαμε να κάνουμε γενικά θάλασσα μαζί με φύση. Θάλασσα γιατί είναι στη Λευκωσία, εν υπάρχει κάπου κοντά θάλασσα οπότε στα παιδάκια λογικά θα φανεί κάτι πιο ενδιαφέρον.”

“Βοηθά πάρα πολλά τα μωρά να βλέπουν κάτι χαρούμενο παρά άσπρους τοίχους. Ήταν μια τεράστια εμπειρία με ανάμεικτα συναισθήματα και εκείνο που έμαθα είναι ότι πρέπει να μάθουμε να εκτιμούμε ακόμα και τα πιο μικρά που έχουμε γιατί τελικά στη ζωή τίποτα εν είναι δεδομένο”, αναφέρει η Ελένη Κωνσταντίνου.

 

Μικρογραφία

Στη συγκινητική στιγμή που οι μικροί μαχητές, έγιναν “συνεργοί” για να φωτιστεί ο χώρος αναφέρεται η Μαίρη Πηλλακούρη.

“Είχε ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι, τα οποία όταν μας είδαν ενθουσιάστηκαν και ήθελαν να συμμετέχουν μαζί μας. Έπιασαν τα πινέλα τους και ζωγραφίζαμε όλοι μαζί και τούτο ενδυνάμωνε το αίσθημα της αισιοδοξίας και της χαράς.”

Γεγονός που άγγιξε και την Μαρία Γεωργίου… 

“Ήταν πολύ δυνατά τα συναισθήματα που νιώσαμε γιατί μαζί με εμάς υπήρχαν γονείς, παιδάκια άρρωστα που ζωγράφιζαν, έπαιζαν μαζί μας. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπεραγορές MAS που μας είχαν προσεγγίσει. Τις μπογιές μας τις έχει χορηγήσει η εταιρεία Peletico.”

Μικρογραφία

Μαζί με τους μικρούς ήρωες, στον φωτεινό πλέον διάδρομο, βρίσκουν ελπίδες και κουράγιο και οι γονείς τους…

Κρίστια Ανδρέου
“Μπήκαν μέσα γονείς οι οποίοι είχαν την ανάγκη να χαμογελάσουν, είχαν την ανάγκη να δουν τούτον τον άσπρο τοίχο να αλλάζει χρώμα, επιτέλους είδαμε λίγα χαμόγελα…”

Στη συγκεκριμένη δράση συμμετείχε και η καλλιτέχνις Άννα Θωμαΐδου.

 

Μικρογραφία

 

Σχετικά νέα

X
Translate »