Δελτία Τύπου

Ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία (CMMI) στη Λάρνακα

Με την προσφορά υποτροφίας ύψους €20.000 σε μεταπτυχιακό φοιτητή του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής

Σε τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, το  Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία (Cyprus Marine and Maritime Institute-CMMI) και η εταιρία Multimarine Services Ltd απένειμαν επιταγή ύψους €5.000 (έναντι συνολικού ποσού €20.000 για δύο ακαδημαϊκά έτη ως χρηματική υποτροφία) στο μεταπτυχιακό φοιτητή του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Ανδρέα Ασιήκκη, ως υποτροφία για τις διδακτορικές του σπουδές. Το διδακτορικό πρόγραμμα που παρακολουθεί ο φοιτητής αφορά τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο θαλάσσιο περιβάλλον και προσφέρεται από κοινού από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο του Groningen της Ολλανδίας. Η υποτροφία αποτελεί συνέχιση της ήδη στενής συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου και του CMMI, η οποία θεσμοθετήθηκε με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας το Δεκέμβριο του 2021.

Το CMMI προωθεί και υποστηρίζει σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα την υλοποίηση προγραμμάτων διδακτορικών σπουδών, τα οποία είναι προσανατολισμένα στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει η βιομηχανία μέσω εφαρμοσμένης έρευνας και κατ’ αναλογία των βιομηχανικών διδακτορικών (Industrial PhD’s).  Το Ινστιτούτο προσφέρει υποτροφίες, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, συνεργασία στο ερευνητικό πεδίο και διασύνδεση με τη βιομηχανία. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, το CMMI -από κοινού με την εταιρία Multimarine Services Ltd- αφού αξιολόγησαν την ποιότητα της διδακτορικής έρευνας, απένειμαν την υποτροφία στον κ. Ανδρέα Ασιήκκη.

Στην τελετή παρέστησαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου ο Πρύτανης, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Αναπληρωτής Καθηγητής Λουκάς Λουκά, και ο επιβλέπων Ακαδημαϊκός Σύμβουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής, Δημοκράτης Γρηγοριάδης. Εκ μέρους του CMMI στην τελετή παρέστησαν ο CEO, κ. Ζαχαρίας Σιόκουρος, ο Δρ Ηλίας Υφαντής, Ανώτερος Επιστήμονας, η Λειτουργός κα Μόνικα Ανδρέου και εκ μέρους της Multimarine Services Ltd ο Διευθυντής, κ. Παύλος Φωκάς.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους του CMMI και της Multimarine Services Ltd, ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά της υποτροφίας στο φοιτητή του Πανεπιστημίου Κύπρου, αναφέροντας ότι αυτή είναι αποτέλεσμα της υπογραφής του Γενικού Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου και του CMMI. Ο φοιτητής, σημείωσε ο κ. Χριστοφίδης, θα αποτελέσει τον καλύτερο πρεσβευτή της συνεργασίας αυτής.

Ο κ. Ζαχαρίας Σιόκουρος, Διευθύνων Σύμβουλος του CMMI, αναφέρθηκε στις ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου και του Πανεπιστημίου Κύπρου επισημαίνοντας της ανάγκη για περαιτέρω διασύνδεση της ακαδημαϊκής έρευνας με τη βιομηχανία. Αυτόν ακριβώς τον στόχο, σημείωσε ο κ. Σιόκουρος, υπηρετεί η πρωτοβουλία του CMMI, σε συνεργασία με τη Multimarine Services Ltd, για τη χορήγηση της υποτροφίας.

Ο φοιτητής Ανδρέας Ασιήκκης, ευχαρίστησε θερμά τους εταίρους του Πανεπιστημίου Κύπρου για την ευκαιρία που του προσφέρουν να συνεχίσει τις σπουδές του σε διδακτορικό επίπεδο, καταλήγοντας ότι θα φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης τους.

Σχετικά νέα

X
Translate »