Κοινωνία

Λάρνακα: Ενημέρωση μαθητών για διαδικτυακό εκφοβισμό σε ημερίδα

Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών, για τον διαδικτυακό εκφοβισμό ήταν ο στόχος της, «1ης Παγκύπριας Ημερίδας Προπαρασκευαστικής Μαθητείας Λάρνακας 2023 – 2024».

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι την ημερίδα διοργάνωσε η Προπαρασκευαστική Μαθητεία Λάρνακας στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας. Κύριος υποστηρικτής και αρωγός της επιμορφωτικής δράσης ήταν η Ομάδα Διαχείρισης Συστήματος Μαθητείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας.

Σκοπός της δράσης «ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών αναφορικά με τον διαδικτυακό εκφοβισμό. Ως εκ τούτου, άμεσος στόχος ήταν οι μαθητές να εμπλουτίσουν τις γνώσεις, στάσεις και δεξιότητές τους σε θέματα, που αφορούν τον διαδικτυακό εκφοβισμό ώστε να προωθηθεί η αρχή της μηδενικής ανοχής», προστίθεται.

Παράλληλα, «στόχος της ημερίδας ήταν να δοθούν προτάσεις πρόληψης και σωστής αντιμετώπισης. Μέρος της επιμορφωτικής δράσης ήταν η παράσταση «Το δωμάτιο του Γιώργου» από το θέατρο Βαλίτσα για τον σχολικό εκφοβισμό, από την ομάδα Intra Portas».

Σημειώνεται ότι «στην ημερίδα έλαβαν μέρος μαθητές της Προπαρασκευαστικής Μαθητείας Λάρνακας, Λεμεσού και μαθητές της Α’ Τάξης Γυμνασίου Φανερωμένης. Την ίδια στιγμή, παρακολούθησε και συμμετείχε δυαδικτυακά η Προπαρασκευαστική Μαθητεία Λευκωσίας».

Σχετικά νέα

X
Translate »