Περιβάλλον

Εκστρατεία καθαριότητας στην παραλία του Φάρου στα Περβόλια, με την συμμέτοχή πέραν των 40 εθελοντών

Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό και μέλη της Youth Dynamics,  διοργάνωσαν εκστρατεία καθαριότητας στην παραλία του Φάρου στα Περβόλια, με την συμμέτοχή πέραν των 40 εθελοντών.

Στα πλαίσια της εκστρατείας οι συμμετέχοντες διένυσαν μια απόσταση περίπου 700 μέτρων και καθάρισαν  το παραλιακό μέτωπο της περιοχής του Φάρου.

Ανάμεσα σε άλλα μάζεψαν μάσκες, γάντια, καλαμάκια, σακούλια πλαστικά, μπουκάλια τενεκεδάκια από μπύρα, αναψυκτικά κτλ.

Η περιοχή του φάρου στα Περβόλια αποτελεί βιότοπο πολλών θαλάσσιων  οργανισμών όπως οι χελώνες καρέτα καρέτα. Είναι ιδιαίτερης σημασίας λοιπόν οι παραλίες μας να είναι καθαρές, μακριά από βρωμιές και σκουπίδια ώστε να μπορούν να φιλοξενούν τόσο τις χελώνες αλλά όσο και τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες για τα μπάνια τους.

Οι νέοι που συμμετείχαν στην εκδήλωση πέρασαν το μήνυμα ότι για να απολαμβάνουμε την θάλασσα πρέπει να την διατηρούμε καθαρή και ο καθένας από εμάς να έχει περιβαλλοντική συνείδηση.

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό (World Water Day) καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας το 1992.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού για το 2022 αναφέρεται στα υπόγεια νερά και τη σημασία τους στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Η ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των πλημμυρών, της ξηρασίας, της έλλειψης και της ρύπανσης, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και συνεισφέρει στη συνδυασμένη επίτευξη των Στόχων 6 και 13 του ΟΗΕ. για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Τα μέτρα για την κλιματική αλλαγή σε σχέση με το νερό, εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων, που αποτελεί κύριο μοχλό ανάπτυξης και ευημερίας της σύγχρονης αλλά και μελλοντικής κοινωνίας.

Ο στόχος της βιώσιμης ανάπτυξης που έχει καθορίσει το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (UNDP), προβλέπει ότι έως το 2030 να υπάρχει παγκόσμια και δίκαιη πρόσβαση στο πόσιμο νερό, σε προσιτό κόστος.

Την εκστρατεία υποστηρίζουν ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και τα σακούλια Μr Bin.

Σχετικά νέα

X
Translate »