ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εκπαίδευση Συμβούλων Τουριστικής Ψηφιοποίησης, επιχορηγημένη από πρόγραμμα Erasmus από την ΕΤΑΠ Λάρνακας

Συμβούλους στην τουριστική ψηφιοποίηση (Digital Tourism Advisers) επιδιώκουν να εκπαιδεύσουν και να πιστοποιήσουν η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και η MMC (Mediterranean Management Centre), μέσω του του έργου dTour που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+.

Η εκδήλωση παρουσίασης του Σχεδίου πιστοποίησης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 στο UCLan Cyprus, το οποίο υποστηρίζει την πρωτοβουλία.

Πρόκειται για ένα αξιόλογο πρόγραμμα πιστοποίησης, η πιλοτική εφαρμογή του οποίου επιχορηγείται πλήρως από το Erasmus+ και απευθύνεται στο προσωπικό του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σε συμβούλους επιχειρήσεων, σε απόφοιτους του τουρισμού, των ξενοδοχειακών ή του μάρκετινγκ καθώς σε άλλους επαγγελματίες που επιθυμούν να αποκτήσουν σύγχρονες ψηφιακές δεξιότητες προκειμένου να λάβουν την πιστοποίηση “Digital Tourism Adviser – ISO 17024” και να μπορέσουν να ενισχύσουν τις Μικρομεσαίες Τουριστικές Επιχειρήσεις.

Η εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος θα λάβει χώρα από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 1:00 μ.μ. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θ απευθύνει ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας κ. Ντίνος Λευκαρίτης και προσκεκλημένοι ομιλητές είναι ο κ. Μιχάλης Πούρος, Λειτουργός Τουρισμού Α’ που θ αναφερθεί στις ενέργειες διαδικτυακού μάρκετινγκ του Υφυπουργείου Τουρισμού, η Δρ. Ασπασία Σιμιλλίδου, Λέκτορας Ξενοδοχειακών Σπουδών και Τουρισμού του UCLan η οποία θ αναπτύξει το καινοτόμο θέμα της επίδρασης της ρομποτικής στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και ο κ. Άλεξ Κωνσταντή, Υπεύθυνος Στρατηγικής Ανάπτυξης της Ideaseven Digital, ο οποίος θα δώσει χρήσιμες πληροφορίες πώς επιβιώνει μια επιχείρηση σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο ψηφιακό κόσμο. Ακολούθως, εκπρόσωπος της MMC θα επεξηγήσει τις λεπτομέρειες του προγράμματος πιστοποίησης. Οι παρουσιάσεις θα είναι στην αγγλική γλώσσα.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 26 Αυγούστου 2022 στο media@larnakaregion.com. Η εκδήλωση περιορίζεται σε 25 συμμετέχοντες και δεν υπάρχει χρέωση για την παρακολούθηση ή για τη συμμετοχή στην εκπαίδευση και συνεπώς θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Η εν λόγω εκπαίδευση προκύπτει από το έργο έργο dTour (Εισαγωγή στην Ψηφιοποίηση για την Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στον Τουρισμό και τη Φιλοξενία) του προγράμματος Erasmus+. Περισσότερα για το πρόγραμμα στον σύνδεσμο https://dtourlms.projectlibrary.eu/ Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 8 εταίροι από Ελλάδα, Σουηδία, Αγγλία και Ισπανία ενώ οι εταίροι από την Κύπρο είναι η ΕΤΑΠ Λάρνακας και η MMC.

Το Πρόγραμμα dTour καθώς και άλλα Ευρωπαϊκά έργα στα οποία συμμετέχει η ΕΤΑΠ Λάρνακας, στόχο έχουν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις αλλά και τον προορισμό ευρύτερα στην αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν τον τουρισμό σε μια μετα-πανδημική, ψηφιακά προηγμένη εποχή.

Σχετικά νέα

X
Translate »