ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στη Λάρνακα

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου 2022 και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού (CSTI), σε συνεργασία με την ΕΤΑΠ Λάρνακας και το Δήμο Λάρνακας, διοργανώνουν στη Λάρνακα εορταστική εκδήλωση με κεντρικό θέμα την “Επανεξέταση του Τουρισμού” (“Rethinking Tourism”). Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) όρισε ως θέμα για τους φετινούς εορτασμούς την επανεξέταση του τουρισμού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αναγνώρισης του τουρισμού ως κρίσιμο πυλώνα ανάπτυξης.

Ο επίσημος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στο Μπαλί της Ινδονησίας στις 27 Σεπτεμβρίου 2022 από τον UNWTO. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από το CSTI, έχει ιδιαίτερη σημασία λαμβάνοντας υπόψη την πολύ μεγάλη σημασία του τουρισμού στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας και του νέου παγκόσμιου γίγνεσθαι όπως διαμορφώνεται.

Τα πρόσφατα παγκόσμια δεδομένα επιβάλουν την επαναξιολόγηση και τον επαναπροσδιορισμό του τουρισμού σε μια πιο αειφόρα βάση που να συνυπολογίζει την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανάπτυξη. Το καίριο θέμα της επανεξέτασης του Τουρισμού περιλήφθηκε στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης των G20 που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη το 2021 με τους ηγέτες να θέτουν τον τουρισμό στο επίκεντρο της μετά πανδημίας ανάπτυξης.

Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) Zurab Pololikashvili δήλωσε ότι «Χρειάζεται δέσμευση και εμπλοκή στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο για να επιτευχθούν οι G20 Κατευθυντήριες Γραμμές για το μέλλον του Τουρισμού». Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού, CSTI, από το 2006, έτος ίδρυσή του, εργάζεται στοχευμένα και μεθοδικά προς την κατεύθυνση να γίνει η Κύπρος ένας αειφόρος τουριστικός προορισμός που θα αντιμετωπίσει τις κύριες παγκόσμιες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, της κυκλικής οικονομίας στην τουριστική βιομηχανία, της ανάπτυξης τοπικών κοινωνιών στην ενδοχώρα που μαστίζεται από αστυφιλία, της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, της κοινωνικής συνοχής και του περιβάλλοντας.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022, η ώρα 6 μ.μ. στον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού (Οικία Ματτέι), Λάρνακα θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας και ο Ντίνος Λευκαρίτης, Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας.

Θα προβληθεί βιντεογραφημένο μήνυμα από τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) Zurab Pololikashvili.

Ο κύριος ομιλητής της εκδήλωση θα είναι ο έντιμος Υπουργός Μεταφορών, CSTI is affiliated to Ταγματάρχου Δημητρίου Πουλίου 33, Άγιος Ανδρέας, 1101 Λευκωσία, Κύπρος Τηλ: +357 99 800189 Ιστοσελίδα: www.csti-cyprus.org Ηλ. Ταχ.: info@csti-cyprus.org Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, με θέμα: “Fit for 55 και Τουρισμός”.

Ο Jeremy Sampson, Chief Executive Officer, The Travel Foundation και UK Chair, Future of Tourism Coalition θα πραγματοποιήσει ηχογραφημένη παρουσίαση με θέμα: “Adapt or Die: Tourism in a Changing World”.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού (CSTI) θα μιλησει για το θεμα της εκδήλωσης “Επανεξετάζοντας τον Τουρισμό” προσεγγίζοντας ολιστικά το ζήτημα. Επισυνάπτεται πρόσκληση και πλήρες πρόγραμ

Σχετικά νέα

X
Translate »