Αθλητικά Νέα

«Είμαι πρόσφυγας, δεν ήθελα να πάμε Τουρκία»

Περήφανος για την προσπάθεια του Κυριάκου στην Τουρκία δήλωσε ότι είναι ο πατέρας και προπονητής του Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Κύπρου στο Muay Thai Νέων της IFMA.
Ο Κωνσταντίνος Χριστοδούλου (Nino) μίλησε στην ιστοσελίδα του Super Sport FM 104.0 και συγκινημένος αποκάλυψε ότι στην αρχή ήταν αρνητικός, λόγω του ότι είναι πρόσφυγας από την Αμμόχωστο αλλά και των γεγονότων που έζησε το 1996 στην Δερύνεια. Σήμερα, όμως, τόνισε ότι είναι περήφανος που ο Κυριάκος κατάφερε και ύψωσε την σημαία της Κύπρου στην Τουρκία κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Αναλυτικά:
«Στην αρχή ήμουν αρνητικός για συμμετοχή του Κυριάκου γιατί είμαι πρόσφυγας από την Αμμόχωστο αλλά και διότι έζησα τα γεγονότα το 1996 που σκότωσαν τον Ισαάκ και τον Σολωμού στην Δερύνεια και δεν είχα εμπιστοσύνη για να ταξιδέψουμε με τον γιο μου στην Τουρκία. Δέχθηκα πιέσεις από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας επείδη πίστεψε στον Κυριάκο και το ταλέντο του και ότι μπορεί να πετύχει στην Αττάλεια.
Ο Κυριάκος ήθελε να πάει για να κερδίσει, εγώ του έλεγα ότι για μερικά λάθη θα χάσει, όμως, αυτός ήταν σίγουρος για τον εαυτό του! Πήραμε τελικά την απόφαση και ο Κυριάκος δικαιώθηκε αφού είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 15 του χρόνια στην κατηγορία των 67 κιλών.
Αυτό έγινε με πολλή και σκληρή δουλειά αφού ο Κυριάκος αφιέρωσε πάρα πολλές ώρες προετοιμασίας για τον σκοπό αυτό και τα κατάφερε… Είμαι περήφανος. Πρόκεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (IFMA).
Αφού προκριθήκαμε στα προημιτελικά βρεθήκαμε απέναντι στον Τούρκο αθλητή τον οποίο απέκλεισε ο Κυριάκος και στη συνέχεια μπήκαμε στα ημιτελικά και διεκδίκησε μετάλιο. Ακολούθως νίκησε τον Ιρακινό και μετά τον Ρώσο και ανεβήκαμε στο ψηλότερο βαθρο με το χρυσό μετάλλιο για την Κύπρο μας. Ο Κυριάκος πέτυχε πολλές επιτυχίες και πρόσφατα. Τον περασμένο Μάρτιο κατέκτησε και πάλι το χρυσό στην Ταιλάνδη.
Ως πατέρας, ως προπονητής και ως πρόσφυγας δεν θα με ενδιέφερε πλέον κάποιο άλλο μετάλλιο μετά από αυτό. Είναι αφιερωμένο σε ολόκληρη την Κύπρο, στους χορηγούς μας και αυτούς που πραγματικά πίστεψαν στον Κυριάκο».

Πηγή: sport-fm.com.cy

Σχετικά νέα

X
Translate »