Γενικά

Εγκαινιάζεται στην Τόχνη το Κοινοτικό Πάρκο Αθλοπαιδιών Τόχνης

Θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 6:00μ.μ. τα εγκαίνια του Κοινοτικού Πάρκου Αθλοπαιδιών Τόχνης στο χώρο του Πάρκου Αθλοπαιδιών νότια της κοινότητας όπου θα τελεσθούν από τον έντιμο Υπουργό Εσωτερικών κον Νίκο Νουρή.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Το έργο, περιλαμβάνει «μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου, παιδότοπο, κυλικείο, χώρους στάθμευσης και χώρο πρασίνου»,  άρχισε να εκτελείται στις 13 Μαΐου το 2018 και αποπερατώθηκε περί τα τέλη Φεβρουαρίου το 2020.  Το συνολικό του κόστος ανήρθε στις €567.000,00 ευρώ + Φ.Π.Α., και το ποσό που δαπανήθηκε, εκταμιεύτηκε από το κονδύλι Αναπτυξιακών Έργων Τόχνης – ΑΗΚ.

Το «Πάρκο» όπου θα εγκαινιαστεί, φέρει το όνομα του συγχωριανού μας αγνοούμενου, της τουρκικής εισβολής του 1974, έφεδρου στρατιώτη Μηνά Αντωνίου.  Το Κοινοτικό Συμβούλιο Τόχνης, σε ένδειξη τιμής, προς το αλησμόνητο τέκνο της κοινότητάς μας, αποφάσισε ομόφωνα, όπως το Κοινοτικό Πάρκο, αφιερωθεί στο αδικοχαμένο παλικάρι.

Η Τόχνη είναι μία από τις αρχαιότερες, γραφικότερες και ιστορικές κοινότητες του τόπου μας, είναι το χωριό που ταυτίστηκε με την παρουσία της η Αγία Ελένη στην Κύπρο το 326 μ.χ.  Εδώ, βρίσκεται ο μοναδικός ανά τον κόσμο Ναός, κτισμένος πάνω σε γεφύρι, αφιερωμένος στους Ισαποστόλους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.  Σύμφωνα με την παράδοση, το πρώτο κτίσμα του ναού πραγματοποιήθηκε από την ευσέβεια της Βασιλομήτορος Αγίας Ελένης. Για πολλά χρόνια, από την αρχή της Τουρκοκρατίας το 1571 μέχρι και τον Οκτώβρη του 1974,  η Τόχνη ήταν μικτό χωριό.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Τόχνης έχει πρόθεση την  αναβάθμιση της κοινότητας όπου με το Κοινοτικό Πάρκο Αθλοπαιδιών να  αποτελεί ένα νέο και σημαντικό σταθμό, αφού η μελλοντική πορεία της κοινότητάς, αλλάζει προς το καλύτερο, το προοδευτικότερο, το ωφελιμότερο και σε συνδυασμό του έργου ″Εξωραϊσμός της κοίτης του ποταμού″ το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που γίνονται στην επαρχία Λάρνακας. Είναι έργα, που σίγουρα  θα συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στον εκσυγχρονισμό της κοινότητάς Τόχνης και στην αύξηση του αριθμού των τουριστών που διαμένουν σε αγροτουριστικά καταλύματα. Εδώ, να αναφέρουμε ότι, η Τόχνη είναι το πρώτο χωριό της Κύπρου, όπου ξεκίνησε ο αγροτουρισμός και κατέχει την πρωτιά σε αγροτουριστικά καταλύματα, με αποτέλεσμα να την επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες κυρίως από την Ευρώπη.

DCIM/113MEDIA/DJI_0170.JPG
DCIM/113MEDIA/DJI_0143.JPG

Σχετικά νέα

X
Translate »