Γενική Επικαιρότητα

Έγιναν λάθη με συμβούλους αλλά θα υιοθετηθεί πρόταση με πρότυπα, δήλωσε ο ΠτΔ

Έγιναν λάθη, δήλωσε σήμερα για το θέμα των συμβούλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας πως με βάση την πρόταση που θα υιοθετηθεί προσεχώς από το Υπουργικό Συμβούλιο, θα υπάρχουν πρότυπα, ίσως και πιο αυστηρά από αυτά που υπάρχουν για τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες.

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε αναφορικά με σύμβουλο στο Υφυπουργείο Πολιτισμού, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε πως «κινηθήκαμε στο πλαίσιο το οποίο υπήρχε, το πλαίσιο το οποίο βρήκαμε και λειτουργούσε. Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι αυτό το πλαίσιο δεν ήταν σωστό και ναι, έγιναν λάθη».

«Αμέσως συναντήθηκα με τον Γενικό Ελεγκτή», ανέφερε, και πρόσθεσε πως στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα υιοθετηθεί συγκεκριμένη πρόταση, η οποία ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή σε συνεργασία με τον Γενικό Ελεγκτή, με την Επίτροπο Νομοθεσίας, με τη Νομική Υπηρεσία, στα πρότυπα που υπάρχουν, ίσως και πιο αυστηρά από τα πρότυπα που υπάρχουν για τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι έκανε και προσωπικά λάθη με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια» για κουμπάρα του, ο Πρόεδρος είπε πως «δεν είναι σωστό να προσωποποιούμε»

«Όταν ξεκίνησα την προεκλογική εκστρατεία όχι ήμουν μόνος μου, αλλά κάποιοι σταμάτησαν να μου μιλούν καν, γιατί επέλεξα να ακολουθήσω ένα μοναχικό δρόμο. Κάποιοι άνθρωποι άφησαν τις δουλειές τους για να είναι δίπλα μου σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια και αποδείχτηκε από το αποτέλεσμα ότι αυτοί οι άνθρωποι μέσα από τις προσπάθειές τους, μέσα από τη δουλειά τους έφεραν αποτέλεσμα. Άρα ας συνεχίσουν κάποιοι να κτυπούν εμένα. Ας μην κτυπούν οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο», ανέφερε.

Σχετικά νέα

X
Translate »