Γενικά

Έδειξε πραότητα στο γινάτι του Χρυσόστομου και τελικά έπεσε «θύμα» ο Νεκτάριος

Πηγή: alphanews.live

Θύμα εκμετάλλευσης από τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομο “έπεσε” ο νυν Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος, ο οποίος τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή του στον μητροπολιτικό θώκο διαμένει σε χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κοντού, αντί στην Μητρόπολη όπου διαμένει ο τέως Κιτίου. Αυτό πιστεύει ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού, ο οποίος είπε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι ο νυν Μητροπολίτης επέδειξε όλο αυτό το διάστημα μεγάλη πραότητα.

«Αναγκάστηκε να διαμένει σε χώρο του Αγίου Γεωργίου Κοντού και σε κάποια φάση χρειάστηκε να μεταφέρει τα γραφεία της Μητρόπολης εκεί, πράγμα απαράδεκτο. Και αυτό το πράγμα έπρεπε να το δει η Σύνοδος, γιατί δεν έχει σχέση μόνο με τον Μητροπολίτη Κιτίου, ότι πρέπει να εγκατασταθεί στο χώρο του, αλλά έχει σχέση και με την εικόνα που εκπέμπει η Εκκλησία. Αν είναι δυνατόν το γινάτι ενός ανθρώπου να μην αφήνει τον Μητροπολίτη να εγκατασταθεί στο μέγαρο της Μητρόπολης.»

Ο κύριος Κυριακού είπε ότι μετά την καταδίκη του τέως Κιτίου από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε δώδεκα μήνες ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή, ο νυν Μητροπολίτης Κιτίου έδωσε οδηγία στον ίδιο να αποχωρήσει άμεσα από τον χώρο.

“Αν και ακούω ότι ο ίδιος λέει ότι μόνο νεκρός θα φύγει από εκεί.”

Ο θεολόγος εξέφρασε αμφιβολία εάν η τελική απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου θα είναι η καθαίρεση από το αξίωμα του, καθώς άκουσε πρόσφατες δηλώσεις του Χωρεπισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου.

«Ο Αρχιεπίσκοπος δεσμεύτηκε ότι θα αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα του κόσμου, αλλά εάν παιχτούν παιχνίδια θα το δούμε στην πράξη»

 

Σχετικά νέα

X
Translate »