Γενική Επικαιρότητα

Έχεις παιδί στο Δημοτικό; Θα σου δίνουν έκθεση για την πρόοδό του

Πηγή: offsite.com.cy

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Θα ενημερώνεται γραπτώς ο κάθε γονέας 2 φορές το χρόνο για την πρόοδο του παιδιού του

Τον υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου και τον Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης δρ Μάριο Στυλιανίδη συνάντησε την περασμένη εβδομάδα η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Θέμα συζήτησης ήταν η Σχολική Έκθεση Προόδου, την οποία οι γονείς ζήτησαν να τους κοινοποιείται και το υπουργείο Παιδείας ανταποκρίθηκε θετικά.

Τι είναι η Σχολική Έκθεση Προόδου (Σ.Ε.Π)

Η Σ.Ε.Π. συμπληρώνεται για κάθε παιδί, που φοιτά από την προδημοτική μέχρι και τη Στ’ τάξη του δημοτικού σχολείου, δύο φορές τον χρόνο, στο τέλος του πρώτου τετραμήνου (μέσα Ιανουαρίου) και προς το τέλος του δεύτερου τετραμήνου (αρχές Ιουνίου) και αρχειοθετείται στο σχολείο.

Αμέσως μετά γίνονται διευθετήσεις, αξιοποιώντας ανάλογα τον εβδομαδιαίο χρόνο επικοινωνίας εκπαιδευτικών/γονέων, για ατομική προφορική ενημέρωση των γονέων σχετικά με την πρόοδο του παιδιού τους, στη βάση και του περιεχομένου της Σ.Ε.Π. Η ενημέρωση αυτή έχει περιγραφική μορφή και επικεντρώνεται όχι στα σύμβολα που περιλαμβάνει η Σ.Ε.Π. αλλά στο τι αυτά αντιπροσωπεύουν και σημαίνουν, σύμφωνα με τις σχετικές κλίμακες αξιολόγησης, και κατά τρόπο που σε καμιά περίπτωση να μην οδηγεί σε κατάταξη, στιγματισμό, επικόλληση ετικέτας ή περιθωριοποίηση του οποιουδήποτε παιδιού.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχονται 6600 e-classes: Laptop, projector, smart TV και όχι μόνο

Με την προαγωγή κάθε παιδιού από τάξη σε τάξη, ο/η εκπαιδευτικός της επόμενης τάξης μπορεί να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της Σ.Ε.Π. της προηγούμενης χρονιάς από το αρχείο του σχολείου. Στην περίπτωση αλλαγής βαθμίδας του παιδιού από την Προδημοτική στη Δημοτική και από τη Δημοτική στη Γυμνασιακή, το σχολείο αποφοίτησης ενημερώνει σχετικά το νέο σχολείο. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση μετεγγραφής των παιδιών.

Στην προδημοτική εκπαίδευση τα παιδιά αξιολογούνται μέσα από τη Σ.Ε.Π. τα ακόλουθα:

α) ο βαθμός συχνότητας με την οποία εμφανίζονται συγκεκριμένες συμπεριφορές/δεξιότητες που αναφέρονται στην Προσωπική και Κοινωνική Συνειδητοποίηση-Συναισθηματική Ενδυνάμωση, τις Κινητικές Δεξιότητες και τη Νοητική Ενδυνάμωση και

β) ο βαθμός επίτευξης των επιδιωκόμενων αποτελεσμάτων στη Γλωσσική Αγωγή και τα Μαθηματικά, σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα.

Στη δημοτική εκπαίδευση θα αξιολογούνται με τη Σ.Ε.Π. τα ακόλουθα:

α) ο βαθμός συχνότητας με την οποία εμφανίζονται οι καθορισμένες Μαθησιακές, Συναισθηματικές και Κοινωνικές Δεξιότητες και

β) ο βαθμός επίτευξης των επιδιωκόμενων αποτελεσμάτων στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά, σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα.

Θα παίρνει ο κάθε γονέας γραπτώς την έκθεση για το παιδί του

Μιλώντας στην OffsiteNews ο πρόεδρος των γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Φρίξος Ζεμπύλας, ανέφερε πως «ως γονείς χρειαζόμαστε τη Σχολική Έκθεση Προόδου για να μπορούμε να έχουμε εμπεριστατωμένη εικόνα την εκπαιδευτική και ψυχολογική των παιδιών μας».

Συνεχίζοντας ο κ. Ζεμπύλας υποστήριξε ότι έλαβαν διαβεβαίωση από το υπουργείο Παιδείας πως από την σχολική χρονιά 2022-2023 θα λαμβάνουν οι γονείς την Σχολική Έκθεση Προόδου του παιδιού τους δύο φορές τον χρόνο. 

Σε δηλώσεις του στην OffsiteNews ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης δρ Μάριος Στυλιανίδης ανέφερε πως θα πρέπει πρώτα να γίνει μια προεργασία και να επαληθευτούν οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Ανάμεσα σε άλλα θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα κατά πόσο οι Εκθέσεις θα δίνονται σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Σχετικά νέα

X
Translate »