Περιβάλλον

€10.000 για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Σχέδιο κινήτρων για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να εξαγγείλει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του μήνα, παρέχοντας σημαντικές χορηγίες για όσους συμμετάσχουν στην πρώτη προκήρυξη.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», το σχέδιο θα είναι γενναιόδωρο και θα παρέχει τη δυνατότητα στους πρώτους που θα υποβάλουν αιτήσεις να λάβουν επιδότηση μέχρι και €10.000 (€9.000 για αγορά ηλεκτρικού και άλλα €1.000 για απόσυρση συμβατικού οχήματος) για να αποκτήσουν ηλεκτρικό όχημα. Αναμένεται ότι εντός Οκτωβρίου θα γίνει η πρώτη προκήρυξη και το διαθέσιμο κονδύλι θα ανέλθει στα €4 εκατ. Θα καλύψει περίπου 300 χορηγίες για νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ανάλογο σχέδιο αναμένεται και για όσους θα προτιμήσουν να αγοράσουν μεταχειρισμένο ηλεκτρικό όχημα. Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο θα ανακοινώνονται σχέδια αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσα από κίνητρα που θα φθάσουν τα €30 εκατ. Στόχος το 2025, το 25% των καινούριων αυτοκινήτων που θα εγγράφονται να είναι ηλεκτρικά, και σε μεταγενέστερο χρόνο όλα τα οχήματα που θα κινούνται στην Κύπρο να είναι απαλλαγμένα από ρύπους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παράλληλα, με το σχέδιο αυτό αρχίζει και ένας μαραθώνιος για εγκατάσταση σημείων φόρτισης σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, ακόμα και για εγκατάσταση σταθμών γρήγορης φόρτισης στους αυτοκινητόδρομους. Κίνητρα θα παραχωρούνται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, ακόμα και σε βενζινάδικα για δημιουργία σημείων φόρτισης σε πρατήρια πετρελαιοειδών.

Οι σχεδιασμοί για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση με την υλοποίησή τους, θα βοηθήσουν και στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, αφού εφόσον στηριχθούν και από τους πολίτες, σε μερικά χρόνια δεν θα γίνεται χρήση βενζίνης και πετρελαίου για την κίνηση των οχημάτων, αλλά ρεύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Σχετικά νέα

X
Translate »