Εκπαίδευση

Δυο πρώτα βραβεία για το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων Λάρνακας σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Την Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό: «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες». Ο διαγωνισμός αυτός απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

 

Στον φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά 275 σχολεία με 1450 μαθητικές δημιουργίες. Το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων Λάρνακας πήρε δύο πρώτα βραβεία στις κατηγορίες Project και Εικαστικά.

Στην κατηγορία Project έλαβαν μέρος οι μαθητές των Β΄ και Δ΄ τάξεων του σχολείου με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Θεοδώρας Ιωάννου, Μαργαρίτας Χατζηγιάννη, Κάτιας Φιλιππίδου, Μαρίας Παντζιαράς και Μαρίας Μυλωνά. Στο πλαίσιο αυτής της εργασίας τα παιδιά μελέτησαν διαθεματικά τις «Καμάρες», το αρχαίο μνημείο νερού που βρίσκεται σε κοντινό σημείο από το σχολείο τους και δημιούργησαν ένα Project με ποικίλες δραστηριότητες με τίτλο: «Καμάρες: Ένα σχολείο, ένα όνομα, μια ιστορία».

Στην κατηγορία Εικαστικά έλαβαν μέρος οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των πιο πάνω τάξεων μαζί με τους μαθητές της Στ2 τάξης και την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Φώτη Γεωργίου, οι οποίοι έφτιαξαν ένα ψηφιδωτό διαστάσεων 2,20m Χ 1,60m με τίτλο: «Καμάρες: Θησαυρός στην πολιτιστική μας κληρονομιά». Το ψηφιδωτό αυτό τοποθετήθηκε σε εξωτερικό τοίχο και σήμερα κοσμεί την είσοδο του σχολείου.

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Καμάρων με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό και τη διάκρισή τους, καθώς και με τις δημιουργίες τους ανέδειξαν τις Καμάρες Λάρνακας ως έναν από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς θησαυρούς της πόλης τους και έβαλαν τη δική τους ψηφίδα στο μωσαϊκό του πολιτισμού και της ιστορίας του τόπου μας.

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »