Δελτία Τύπου

Δυο μετάλλια για την ΤΕΣΕΚ Λάρνακας σε Διεθνή διαγωνισμό

Η ΤΕΣΕΚ Λάρνακας δια μέσου του Κλάδου των Επισιτιστικών Επαγγελμάτων, συμμετείχε για 2η φορά στον 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής  της Νοτίου Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη από τις 17 μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου. Με πραγματικά φοβερό σθένος, πάθος, ενθουσιασμό, επαγγελματική πειθαρχία και τεχνικές κατάπληξαν όλους τους κριτές αλλά και τους επισκέπτες.

Οι 16χρονοι μελλοντικοί Σεφ της Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρνακας με εξαιρετική ομαδικότητα κατάφεραν σε δύο από τις μεγαλύτερες κατηγορίες των διαγωνισμών να κερδίσουν 2 Αργυρά μετάλλια.

A. Two to tango   ——-  Silver Metal
B. Best school of the year ——- Silver Metal

Στη κατηγορία “Τwo to tango” συμμετείχαν οι μαθητές David Basavab και Γιώργος Σπύρου,  του 2ου έτους  της Σχολής.
Κατηγορία ” Best school of the year” συμμετείχαν οι μαθητές επίσης 2ου έτους,  Μυροφόρα Χήρα, Αντρέας Γεωργίου και Νικοδήμη Τίρκα

«Η επιτυχία είναι τεράστια για τους μαθητές/τριες, τους καθηγητές και τη Διεύθυνση της ΤΕΣΕΚ Λάρνακας, αφού μέσα από τέτοιας εμβέλειας διαγωνισμών διαφαίνεται το ψηλό εκπαιδευτικό & επαγγελματικό τους επίπεδο και διαγράφεται για τους μαθητές μιας τόσο ευαίσθητης ηλικίας, μια λαμπρή σταδιοδρομία», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Οι διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας με την υποστήριξη της Παγκόσμιας ένωσης Αρχιμαγείρων (Word Association – WACS).

Οι χώρες οι οποίες συμμετείχαν ήταν Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία κ.α

Οι κριτές που είχαν πολύ δύσκολο έργο να επιτελέσουν προέρχονταν από την Ελλάδα, Κύπρο, Αμερική, Σουηδία, Τουρκία, Αίγυπτο, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Σρι Λάνκα.

Ο διαγωνισμός αυτός πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και ελκύει πολλές συμμετοχές! Φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 400. Από τη Κύπρο συμμετείχαν σχεδόν όλες οι Δευτεροβάθμιες Τεχνικές σχολές καθώς και αρκετές Τριτοβάθμιες Σχολές που προσφέρουν τους κλάδους των Επισιτιστικών Σπουδών/επαγγελμάτων.

Το επίπεδο ήταν αρκετά ψηλό και υπήρξε υγιής ανταγωνισμός.

Η αποστολή που εκπροσώπησε την ΤΕΣΕΚ Λάρνακας αποτελείτο από τους Εκπαιδευτές Μαγειρικής ,  Κύπρο Μίτα, Ευαγόρα Χατζηπαύλου και Αντρέα Πασχάλη καθώς και οι μαθητές/τριες  Αντρέα Γεωργίου, Γιώργο Σπύρου, David Basarab, Νικοδήμη Τίρκα, και Μυροφόρα Χήρα. Οι προετοιμασίες των μαθητών ήταν πολύ ωφέλιμες και εντατικές και για αυτό άλλωστε έκλεψαν τις εντυπώσεις με τα πολύ εμφαντικά σχόλια των Κριτών και όλων των παρευρισκομένων. Σημαντική ήταν η παρέμβαση του Διευθυντή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Βάρνας Βουλγαρίας ο οποίος εντυπωσιασμένος από την οργάνωση και την ομαδική συμμετοχή της Ομάδας της ΤΕΣΕΚ Λάρνακας, πρόσφερε 2 υποτροφίες στη Σχολή.

Στις φωτογραφίες τα πιάτα των μαθητών (ορεκτικό και κυρίως για το “Τwo to tango”) και ορεκτικό, κυρίως και επιδόρπιο για την ανάδειξη του “School of the Year”, όπου και ξεχώρισε ως η μοναδική Τεχνική Σχολή που συμμετείχε σε αυτή την πλέον δύσκολη αναμέτρηση με πανεπιστήμια, κολλέγια και άλλες Τριτοβάθμιες Σχολές!


Σχετικά νέα

X
Translate »