ΑΕΚ

Δυναμιτίζει το κλίμα και προκαλεί ο Τατάρ πριν τον αγώνα της ΑΕΚ με τη Φενέρ

Πηγή: reporter.com.cy


Κάτω από τον τίτλο «Να έρθει από το Ερτζιάν η Φενέρμπαχτσε», η Kıbrıs (10.10.22) δημοσιεύει αποκλειστικές δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ, του «προέδρου» της λεγόμενης βουλής Ζορλού Τορέ και του γενικού γραμματέα του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) αναφορικά με την ποδοσφαιρική αναμέτρηση της τουρκικής Φενέρμπαχτσε με την ΑΕΚ Λάρνακας την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, στο ΑΕΚ Αρένα.

Η εφημερίδα γράφει ότι ο Τατάρ δήλωσε ότι στον αγώνα ΑΕΚ-Φενέρμπαχτσε οι Τουρκοκύπριοι θα υποστηρίζουν την τουρκική ομάδα και πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλη μάζα οπαδών της Φενέρμπαχτσε στην κατεχόμενη Κύπρο.

Υποστηρίζοντας ότι θα ήταν καλύτερα να εισερχόταν στην Κύπρο από το παράνομο αεροδρόμιο Ερτζιάν στην Τύμπου γι’ αυτή την αναμέτρηση η Φενέρμπαχτσε, ο Τατάρ είπε ότι οι οπαδοί θα υποδέχονταν την ομάδα με μεγάλο ενθουσιασμό και γι’ αυτό οι ποδοσφαιριστές θα περνούσαν με ενθουσιασμό στην «νότια Κύπρο», όπως χαρακτήρισε τις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές.

Αναφέροντας ότι είναι μια αναγκαιότητα του αθλητισμού «να αγκαλιάζουν οι οπαδοί τους ποδοσφαιριστές τους», ο Τατάρ ισχυρίστηκε ότι συνεχίζονται μια ζωή οι «ντροπιαστικές συμπεριφορές της νότιας Κύπρου», κατά την έκφρασή του, και υποστήριξε ότι σε σχέση με αυτό ο αθλητισμός γίνεται όργανο στην πολιτική.

Σημειώνοντας ότι η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» θεωρεί πως θα ήταν υπερβολικό ακόμα και το να περνούσε η Φενέρμπαχτσε στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές αφότου εισερχόταν στην Κύπρο από τα κατεχόμενα, ο Τατάρ είπε ότι για τον λόγο αυτό η τουρκική ομάδα θα μεταβεί πρώτα στην Ελλάδα και από εκεί θα γίνει δεχτή στην Κύπρο.

«Αυτό είναι ένδειξη της υστεροβουλίας της άλλης πλευράς», ισχυρίστηκε υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ευχαριστημένοι για το γεγονός αυτό οι διοικούντες την Φενέρμπαχτσε, οι παίκτες της και οι οπαδοί της, αφού αντί για ταξίδι μίας ώρας από την Κωνσταντινούπολη στην κατεχόμενη Κύπρο, θα αναγκαστούν να ταξιδέψουν τέσσερις ώρες μέσω Ελλάδας.

Ισχυριζόμενος ότι αυτό αντίκειται στον ανθρωπισμό, στον αθλητισμό και στην φιλία, ο Τατάρ υποστήριξε ότι ούτως ή άλλως οι Τουρκοκύπριοι βρίσκονται εκτός της διεθνούς κοινότητας και δεν μπορούν να διεξάγουν τέτοιους αγώνες λόγω του βέτο των Ελληνοκυπρίων.

Σχετικά νέα

X
Translate »