Κοινωνικά

Δωρεάν στήριξη από την Περιοδεύουσα Συμβουλευτική σε παιδιά ηλικίας 6-18 ετών διοργανώνεται αύριο στην Λάρνακα

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου και ώρα 6:00 μ.μ στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Προδρόμου, λειτουργοί του προγράμματος “Περιοδεύουσα Συμβουλευτική” θα παρευρεθούν στο χώρο για να παρουσιάσουν λεπτομερώς το πρόγραμμα και για να συζητήσουν με όποιον ενδιαφέρεται αλλά και να λύσουν διάφορες απορίες.

 

Η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ), σε συνεργασία με τους Δήμους της Επαρχίας Λάρνακας, παρέχει εντελώς δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και εμψύχωσης σε παιδιά ηλικίας 6-18 ετών, που διαμένουν στους Δήμους της Επαρχίας μας. Η “Περιοδεύουσα Συμβουλευτική” θα επισκέπτεται κάθε Δήμο της επαρχίας Λάρνακας 1 φορά την εβδομάδα για να βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους και τις οικογένειες τους οι οποίες χρειάζονται συμβουλευτική φροντίδα και δεν κατέχουν την οικονομική δυνατότητα να την καλύψουν.

Η δωρεάν στήριξη οικογενειών με μικρά παιδιά με μαθησιακές, συναισθηματικές και συμπεριφορικές δυσκολίες είναι μια χορηγία των δήμων της επαρχίας Λάρνακας και της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου.

Αν γνωρίζεται κάποιο παιδί που έχει ανάγκη αυτή τη βοήθεια, βοηθήστε το να φτάσει στις υπηρεσίες της Περιοδεύουσας Συμβουλευτικής για να του προσφερθεί στήριξη.

Η Περιοδεύουσα συμβουλευτική είναι ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας.

 

Καλέστε τώρα στο τηλ. 70005537.

 

Πιο αναλυτικά οι υπηρεσίες της Περιοδεύουσας Συμβουλευτικής είναι οι εξής:

  • Ανίχνευση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών: δυσλεξίας, δυσγραφία, έλλειψη προσοχής, έλλειψη συγκέντρωσης.
  • Ανίχνευση και αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς: ανυπακοή, ζήλια, απειθαρχία, υπερκινητικότητα, επιθετικότητα, προσκόλληση σε ηλεκτρονικά παιχνίδια, εμμονές, έλλειψη κοινωνικότητας, απομόνωση, χωρισμός γονέων.
  • Ανίχνευση και αντιμετώπιση συναισθηματικών προβλημάτων: άγχος, φόβος, θλίψη, μελαγχολία, διαχείριση θυμού.
  • Ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, αυτοεκτίμησης, και καλλιέργεια βασικών αξιών ζωής: δημοκρατία, ελευθερία, ανεξιθρησκεία, αλληλεγγύη, ειρήνη, σεβασμός στην διαφορετικότητα.
  • Αξιολόγηση γνωστικών λειτουργιών, μέτρηση του δείκτη νοημοσύνης και ανίχνευση δεξιοτήτων όπως η συγκέντρωση, προσοχή, μνήμη κ.α, με τα πιο γνωστά και αξιόπιστα εργαλεία.

 

 

περιοδεύουσα συμβουλευτική στη Λάρνακα

Δωρεάν στήριξη οικογενειών με μικρά παιδιά στη Λάρνακα για μαθησιακές, συναισθηματικές και συμπεριφορικές δυσκολίες. Χορηγία των δήμων της επαρχίας Λάρνακας και της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου. τηλ 70005537 κοινοποιήστε την ανάρτηση αυτή για να φτάσει σε όσους χρειάζονται τις υπηρεσίες της Περιοδεύουσας Συμβουλευτικής.

Gepostet von Κυπριακό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας – ΚΙΨ am Donnerstag, 11. Oktober 2018

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Προγράμματa Περιοδεύουσα Συμβουλευτική

Σχετικά νέα

X
Translate »