Γενικά

ΔΗΣΥ: 3.500 καρποφόρα δέντρα δόθηκαν σε πυρόπληκτους γεωργούς στις ορεινές περιοχές Λάρνακας και Λεμεσού

Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

3.500 καρποφόρα δέντρα δόθηκαν στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Δημοκρατικού Συναγερμού 1 εκατομμύριο δέντρα και του Φιλοδασικού Συνδέσμου Κύπρου, την Κυριακή 13/02 ως στήριξη στους πυρόπληκτους επαγγελματίες γεωργούς που πληγήκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα, επαγγελματίες γεωργοί από τις ορεινές περιοχές Λάρνακας και Λεμεσού παρέλαβαν τα 3.500 καρποφόρα δέντρα για να αποκαταστήσουν τις καμένες περιουσίες τους ενώ επίσης διεξάχθηκε δεντροφύτευση στην Οδού σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, τον κοινοτάρχη της Οδού Μενέλαο Φιλίππου και τους κατοίκους της περιοχής. Στόχος είναι η εξασφάλιση ακόμα 4.000 καρποφόρων δεντρυλλίων ώστε να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος και των ερασιτεχνών γεωργών που πλήγηκαν το περασμένο καλοκαίρι.
 
Ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας του Δημοκρατικού Συναγερμού για 1 εκατομμύριο δέντρα για την Κύπρο, κ. Δήμος Γεωργιάδης, δήλωσε τα εξής:
 
«Νιώθω έντονα συγκινημένος επειδή σήμερα υλοποιείται ένας από τους κύριους στόχους τους οποίους θέσαμε ως πρωτοβουλία 1 εκατομμύριο δέντρα: Η στήριξη των γεωργών οι οποίοι πλήγηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην ορεινή Λεμεσό και Λάρνακα. Σήμερα παραδώσαμε 3,500 καρποφόρα δέντρα τα οποία θα φυτευτούν για να αναγεννηθεί η ελπίδα και η αισιοδοξία στον τόπο μας. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, που στήριξε και επιχορήγησε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία αλλά και όλους τους ανθρώπους οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι ως πρωτοβουλία θα συνεχίσουμε να πρασινίζουμε τον τόπο μας ώστε να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι στη δημιουργία μιας αισιόδοξης πράσινης Κύπρου».
 
Στην τελετή παράδοσης των δέντρων επίσης παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Πρέσβης της Κίνας, Liu Yantao, ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Πρόδρομος Αλαμπρίτης και ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών κ. Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

Σχετικά νέα

X
Translate »