Εκπαίδευση

Δημοτικό Σχολείο Καμάρες: Τοποθέτησαν κλιματιστικά χωρίς να περιμένουν το Υπουργείο Παιδείας – Πως το σχολείο απέκτησε κλιματιστικά

Σχολείο πρότυπο αποτελεί το Δημοτικό Σχολείο Καμάρες με τους γονείς να αναλαμβάνουν δράση και να μεριμνούν ούτως ώστε να παιδιά τους να κάνουν μάθημα σε συνθήκες δροσιάς και όχι να λιώνουν από τον καύσωνα.

Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Γονέων που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια το Δημοτικό Σχολείο κατάφερε πριν από 3 εβδομάδες να γίνει το μοναδικό σχολείο στην πόλη μας με κλιματιστικά, αφήνοντας πίσω του τη γραφειοκρατία και την αναμονή για κονδύλια από το Kράτος, τοποθετώντας με δική του πρωτοβουλία, κλιματιστικά σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας.

 

Το City of Larnaka επικοινώνησε με εκπρόσωπο του Συνδέσμου Γονέων κο Ρίκκο Χρυσοστόμου αναφέροντας μας το πως ξεκίνησε η όλη διαδικασία και πως με τη θετική συμβολή της Σχολικής Εφορείας κατάφεραν να πετύχουν αυτόν το στόχο.  Όπως εξήγησε ο κος Χρυσοστόμου, ”αφού προηγουμένως έλαβαν τις απαραίτητες εγκρίσεις και έπρεπε να τηρηθούν συγκεκριμένες προδιαγραφές και διαδικασίες, η Σχολική Εφορεία Λάρνακας προχώρησε στην αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρισμού του σχολείου, κόστος το οποίο επωμίστηκε η ίδια (€10,000). Αυτό έγινε κατόπιν σχετικής μελέτης την οποία πληρώσαμε ως σύνδεμος γονέων.   

Για το όλο εγχείρημα χρειάστηκε να αγοραστούν 13 κλιματιστικά τα οποία κόστισαν €1300+ΦΠΑ η κάθε συσκευή (μαζί με όρους και εγκατάσταση) ποσό το οποίο μαζεύτηκε μέσα από δράσεις του συνδέσμου μας τα τελευταία 4 χρόνια και εδώ θα ‘θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλου τους γονείς του σχολείου μας , ακόμη και αυτούς που πλέον τα παιδιά τους αποφοίτησαν για τη συμβολή τους στην επίτευξη του στόχου.  Το συνολικό κόστος ήταν περίπου στις €34,000

Τέλος ο κος Χρυσοστόμου μέσα από τη άρθρο μας θέλησε να ευχαριστήσει και τη σχολική εφορεία Λάρνακας για τη μεγάλη στήριξη τόσο τεχνικά όσο και οικονομικά για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος”.  

 

Η σελίδα επικοινώνησε και με τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας, κο Πέτρο Χρυσοστόμου ο οποίος δήλωσε πως το παράδειγμα του Δημοτικού Σχολείου Καμάρων πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι Σύνδεσμοι Γονέων και να προχωρήσουν από μόνοι τους. Εμείς , συνέχισε ως Εφορεία είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία, κατέληξε.

Σχετικά νέα

X
Translate »