Γενικά

Δημοσκόπηση City of Larnaka: Μάχη για την 6η έδρα της πόλης

Την πρώτη τοπική δημοσκόπηση δημοσιεύει σήμερα η ιστοσελίδα μας με σκοπό να δώσει μια εικόνα σε τοπικό επίπεδο γύρω από τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Oι αναποφάσιστοι παραμένουν η κυρίαρχη τάση εντός του εκλογικού σώματος της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας, παρά το γεγονός ότι οι κάλπες για την ανάδειξη της νέας Βουλής θα στηθούν τον προσεχή Μάϊο.  

Παράλληλα η τάση προς αποχή σε συνδυασμό με την πρόθεση για άκυρο/ λευκό αποτελεί την πρώτη επιλογή για τους ψηφοφόρους.

Την ίδια ώρα φαίνεται ξεκάθαρα η πρωτιά να παραμένει στο ΔΗΣΥ (15,71%) με το ΑΚΕΛ (13,47%) να ακολουθεί παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος της πόλης προέρχεται από το κόμμα της Αριστεράς. Tο ΔΗ.ΚΟ (7,23%) είναι σε απόσταση ασφαλείας στην Τρίτη θέση, ενώ το ΕΛΑΜ (4,24%) έχει ένα προβάδισμα +1,25% από το Κίνημα Ανεξάρτητοι/Κ.Ε.Κ.Κ που βρίσκεται στην 5η θέση. Ακολουθούν οι Οικολόγοι (2,24%) ΔΗ.ΠΑ (2,24%), ΕΔΕΚ (1,75%) , Κόμμα για τα ζώα (1,75%) και Αλληλεγγύη (1,25%).

Οι συνδημότες μας που απάντησαν ότι θα ψηφίσουν κάποιο άλλο κόμμα, συνδυασμό ανέρχεται στο 2,49%.

Μέσα από τα ευρήματα της έρευνας, διαπιστώνεται μεταξύ άλλων ότι ενώ η αποχή αναμένεται να διατηρηθεί στα επίπεδα των βουλευτικών εκλογών του 2016 καταγράφεται μείωση ή στην καλύτερη περίπτωση στασιμότητα σε κάποια από τα τρία μεγάλα κόμματα και δυναμική στα μικρότερα κόμματα και στα νέα σχήματα που θα υπάρχουν ως επιλογή στις εκλογές.

Τα ευρήματα αυτά, όπως και πολλά άλλα αποτυπώνονται στην τηλεφωνική έρευνα που πραγματοποίησε το διάστημα 21-30 Μαρτίου η εταιρεία CMRC- Cypronetwork Ltd, για λογαριασμό του «CITY OF LARNAKA.COM», στην οποία έλαβαν μέρος 401 άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών από την επικράτεια της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

 

 

 

Πρόθεση για προσέλευση στις κάλπες έχει η πλειοψηφία των συμπολιτών μας, με γενικό ποσοστό της τάξης του 71%.  Οι ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Κόμματος και των Οικολόγων με 91% έχουν  την πρώτη θέση ως προς την πρόθεση προσέλευσης των ψηφοφόρων τους στις κάλπες. Ακολουθεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το ΑΚΕΛ, με ποσοστά 85% και 82% αντίστοιχα.

 

 

Στην ερώτηση αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε Βουλευτικές Εκλογές, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, το 23,94% των Πολίτων της Εκλογικής Περιφέρειας της Λάρνακας, απάντησαν πως δεν αποφάσισαν τι θα ψηφίσουν, ενώ το 18,7% υποστήριξε πως δε θα ψήφιζε.

Πρώτο από τα κόμματα είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός με ποσοστό 15,71%, ακολουθεί το ΑΚΕΛ με ποσοστό της τάξης του 13,47%, το ΔΗΚΟ με 7,23%, το ΕΛΑΜ με 4,24% και το Κίνημα Ανεξάρτητοι με 2,99%.

Οικολόγοι και ΔΗ.ΠΑ ακολουθούν με 2,24% , ΕΔΕΚ και Κόμμα για τα ζώα με 1,75% και Αλληλεγγύη με 1,25%.

2,49% έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν άλλο κομματικό συνδιασμό.

 

Αισθητή είναι η αύξηση μετακίνησης ψηφοφόρων  από τον Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά και το ΑΚΕΛ, με υψηλά για τα δεδομένα ποσοστά που διασκορπίζονται σε μικρότερα κόμματα, αλλά και στην αποχή όπως φαίνεται στις πιο κάτω κάρτες.

 

Έντονος είναι και ο προβληματισμός για την κατηγορία των πολιτών, οι οποίοι κατατάσσονται στην κατηγορία των αναποφάσιστων. Το ποσοστό των συμπολιτών μας, οι οποίοι δηλώνουν πως δεν έχουν αποφασίσει ακόμα στο τι και αν θα ψηφίσουν, ανέρχεται στο 24%. Οι πλείστοι εξ αυτών κλίνουν ως προς την αποχή, με ποσοστό ύψους 17%.

Από τα πολιτικά κόμματα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό αναποφάσιστων με ποσοστό που ανέρχεται στο 16% , ακολουθεί η ΕΔΕΚ με 11% και το ΕΛΑΜ με 10%.

 

 

 

 

 

Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία CMRC. CYPRONETWORK και αποτελεί ανεξάρτητη έρευνα για την εκλογική περιφέρεια Λάρνακας.

 

***Ως ιστοσελίδα το τονίζουμε και για να είμαστε ξεκάθαροι, ότι η δημοσκόπηση δίνει μια εικόνα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στην εκλογική περιφέρεια Λάρνακας (όπως όλες οι δημοσκοπήσεις) και σίγουρα το αποτέλεσμα της δεν αντικατοπτρίζει την τελική έκβαση των εκλογών. Η τελευταία κάρτα κάνει εκτίμηση της κατανομής εδρών με βασει τα αποτελέσματα της παρούσας δημοσκόπησης λαμβανομένου υπόψη και άλλων παγκύπριων δημοσκοπήσεων. 

Σχετικά νέα

X
Translate »