Εκπαίδευση

Δήμος Λάρνακας: Περιβαλλοντική δράση, στην εξέδρα Θέασης του Μονοπατιού της Φύσης στην Αλυκή, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγρότοπων

Ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΄Γ, διοργάνωσαν περιβαλλοντική δράση, στην εξέδρα Θέασης του Μονοπατιού της Φύσης στην Αλυκή, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγρότοπων. Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών για το οικοσύστημα των Αλυκών.

Κατά τη δράση τα παιδιά ενημερώθηκαν από Λειτουργό του Τομέα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου Λάρνακας για τις γαρίδες της Αλυκής (Artemia salina) για τα αποδημητικά πουλιά και τα διάφορα είδη φυτών (αλόφυτα, ορχιδέες και άλλα) που υπάρχουν στη περιοχή.

Παράλληλα, πληροφορήθηκαν για τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσουν ρύπανση στον υγροβιότοπο αφού το οικοσύστημα των Αλυκών δέχεται μεγάλες πιέσεις από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Η παράνομη απόρριψη υγρών αποβλήτων, σκουπιδιών και άλλων αδρανών υλικών στην ευρύτερη περιοχή των Αλυκών, διαταράσσουν τον υγροβιότοπο και τις λειτουργίες του, με κίνδυνο ακόμη και τη μόνιμη απομάκρυνση πτηνών, αρκετά από τα οποία είναι απειλούμενα.

Είμαστε όλοι υπόχρεοι να προστατέψουμε τις Αλυκές μας, ενός από τους σημαντικότερους υγρότοπους της Κύπρου και της Μεσογείου γενικότερα.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »