Περιβάλλον

Δήμος Λάρνακας: Αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις στις Αλυκές Λάρνακας με σεβασμό στη φύση

Ο Τομέας Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι, με χορηγία του Τμήματος Περιβάλλοντος του Κράτους πραγματοποιήθηκε η επιδιόρθωση/ συντήρηση των δύο πτηνοπαρατηρητηρίων στο Μονοπάτι της Φύσης (παρά το δάσος του Παττιχείου) και στην περιοχή Spyros Beach (παρά τις δεξαμενές επεξεργασμένου νερού του ΣΑΛ).
Επιπρόσθετα με χορηγία του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας τοποθετήθηκε κιόσκι με ενημερωτικό υλικό για τα πουλιά δίπλα από το παρατηρητήριο στο Spyros Beach, πινακίδα κατεύθυνσης και επιδιορθώθηκε ο χωματόδρομος που οδηγεί στο πτηνοπαρατηρητήριο. Το ενημερωτικό υλικό για τα πουλιά ετοιμάστηκε από τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου (BirdLife Cyprus).
May be an image of outdoors
Επίσης, με χορηγία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και του Υφυπουργείου Τουρισμού ολοκληρώθηκε η βελτίωση/ αναβάθμιση της εξέδρας ενημέρωσης στο Μονοπάτι της Φύσης παρά την μεγάλη Αλυκή. Η εξέδρα χρησιμοποιείται για ενημέρωση Σχολείων και Οργανωμένων Συνόλων για το οικοσύστημα των Αλυκών.
Ο Δήμος Λάρνακας επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους για την συνεισφορά τους για την βελτίωση του εξοπλισμού στην προστατευόμενη περιοχή των Αλυκών και καλεί το κοινό που τις επισκέπτεται όπως, διατηρεί τους χώρους καθαρούς χρησιμοποιώντας τα σκυβαλοδοχεία.
May be an image of nature and text that says "ΠΤΗΝΟΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ BIRDWATCHING TOWER"
May be an image of outdoors

Σχετικά νέα

X
Translate »