ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμοι: Τοποθέτηση του προέδρου Ανδρέα Βύρα για διαφωνούντες

Έλυσε χθες τη στάση δημόσιας σιωπής που επέλεξε το τελευταίο διάστημα ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Αντρέας Βύρας και μίλησε για την κριτική που δέχεται για το θέμα της μεταρρύθμισης των δήμων. 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Ο κ. Βύρας κλήθηκε να σχολιάσει επιστολές προς την Ένωση Δήμων, αλλά και δημόσιες αναφορές, μεταξύ των οποίων και του δημάρχου Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσου, σχετικά με το θέμα και κυρίως επικρίσεις που έχουν να κάνουν με τη μη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δήμων για συζήτηση του θέματος, το οποίο διαχειρίζεται η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης, κατά τρόπο με τον οποίο διαφωνούν σειρά δήμων, των οποίων η άποψη αγνοείται.

Ο κ. Βύρας κατ’ αρχάς απέρριψε την κατηγορία ότι η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων δεν συνεδρίασε για συζήτηση του σοβαρού αυτού θέματος και υπενθύμισε όλους ότι αυτό έγινε προ δύο περίπου μηνών.

«Τότε συζητήθηκαν λεπτομερώς όλα τα θέματα και η ενημέρωση που είχαμε μέχρι τότε από το Υπουργείο Εσωτερικών. Είχαμε βάλει κάτω όλες τις παραμέτρους και ασφαλώς και αυτή των συγχωνεύσεων και δόθηκε ο λόγος σε όλους τους παριστάμενους δημάρχους να εκφράσουν τις απόψεις τους. Τότε κανένας δεν έθεσε κάτι διαφορετικό για να αλλάξει κάτι επί του περιεχομένου της υπουργικής πρότασης», δήλωσε επί λέξει ο κ. Βύρας.

Σημείωσε επίσης ότι παράλληλα, για να δοθεί η ευκαιρία στους δημάρχους να εκφράσουν τις απόψεις τους απευθείας στον υπουργό Εσωτερικών, πραγματοποιήθηκε ακόμα μια σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Λατσιών όπου ο ίδιος ο κ. Πετρίδης ενημέρωσε τους δημάρχους και δόθηκε η ευκαιρία στον καθένα να εκφέρει τις απόψεις του ή να εκφράσει τις διαφωνίες ή απορίες του.

Επομένως, συνέχισε, σε καμιά περίπτωση δεν υιοθετεί την άποψη ότι οι δήμοι δεν εξέφρασαν τις απόψεις τους επί του θέματος αυτού. Έγιναν δύο συσκέψεις σε διάστημα δύο μηνών, υπογράμμισε. Ταυτόχρονα όμως ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων έστειλε το μήνυμα ότι «θα συγκαλέσει και νέα συνέλευση της Ένωσης Δήμων, αλλά όταν θα υπάρχει κάτι νέο, μια νέα εξέλιξη επί του θέματος» και κατέληξε λέγοντας ότι δυστυχώς όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα, παρατηρείται μια τακτική από κάποιους που παραπέμπει στη λαϊκή ρήση «από μπορεί να δέρει τον γάρο, δέρνει το σάμα».

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »