Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δήμαρχος Αραδίππου: «Μου έταξαν αξιώματα για να πάω με Λάρνακα»

Ο δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης υποστήριξε χθες από τη συχνότητα του «Πολίτης 107.6» ότι κάποιοι, προφανώς από το κυβερνητικό στρατόπεδο, του υποσχέθηκαν βουλευτική έδρα ή και άλλα πράγματα για να συναινέσει στη συνένωση της Αραδίππου με τη Λάρνακα αλλά ο ίδιος δεν αποδέχθηκε «για να είναι εντάξει με τους συνεργάτες του και να μπορεί να κοιμάται ήσυχα τα βράδια»! Επίσης, ο κ. Ευαγγελίδης, μιλώντας σε διάφορα ΜΜΕ, απηύθυνε σοβαρές κατηγορίες για πολιτικές πιέσεις που ασκήθηκαν στον υπουργό Εσωτερικών υπέρ της συνένωσης του Δήμου Αραδίππου με τους Δήμους Λάρνακας – Λιβαδιών και της κοινότητας Ορόκλινης και υποστήριξε ότι, λόγω αυτών των πιέσεων, 48 ώρες πριν την ανακοίνωση των προτάσεων της κυβέρνησης για τις συνενώσεις υπήρξε αλλαγή σε ό,τι αφορά την Αραδίππου.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος γνώριζε μέχρι τις τελευταίες μέρες ότι η Αραδίππου θα συνενωνόταν με την Ορόκλινη, τα Κελιά και τους Τρούλλους και τελικά την Παρασκευή έμαθε την απόφαση για συνένωση της Αραδίππου με τη Λάρνακα.

Ο κ. Ευαγγελίδης κατέστησε σαφές ότι δεν συμφωνεί με την απόφαση για συνένωση με τη Λάρνακα, διερωτήθηκε γιατί να μην συσταθεί και δεύτερος μεγάλος δήμος στη Λάρνακα για καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και επιφυλάχθηκε να διεκδικήσει στη Βουλή με επιχειρήματα τη συνένωση του δήμου του με γειτονικές κοινότητες ή και τον Δήμο Λιβαδιών. Στο Τρίτο του ΡΙΚ μάλιστα είπε πως την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του ιδίου με εκπροσώπους του συμπλέγματος που θα συνενωνόταν (ανέφερε τα Κελιά, τους Τρούλλους και τα Λιβάδια), προφανώς για να προωθήσουν από κοινού αίτημα συνένωσής τους. Αν επιβεβαιωθεί ότι στη σύσκεψη της Παρασκευής θα συμμετάσχει και ο Δήμος Λιβαδιών, το πιθανότερο είναι ότι ο εκπρόσωπός του θα είναι ο δήμαρχος Μάριος Αρμένης, ο οποίος υποστηρίζει τη συνένωση Λιβαδιών – Αραδίππου, παρότι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συνένωση με τη Λάρνακα.

 

Η Ορόκλινη

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή από τον κ. Ευαγγελίδη της Ορόκλινης, ο «Πολίτης» επικοινώνησε χθες με τον κοινοτάρχη Ορόκλινης Νεόφυτο Φακοντή, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά ότι η κοινότητά του δεν θέλει να συνενωθεί με την Αραδίππου, δεν θα δεχθεί συνένωση με την Αραδίππου, ούτε και μίλησε ο ίδιος με τον κ. Ευαγγελίδη ή οποιονδήποτε άλλο για τέτοιο ενδεχόμενο τις τελευταίες μέρες. Είπε ακόμα ότι δεν προσκλήθηκε στη σύσκεψη της Παρασκευής, ούτε έχει πρόθεση να συμμετάσχει, καθώς η ομόφωνη απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης προβλέπει τη συνένωση με τον μητροπολιτικό Δήμο Λάρνακας και με κανέναν άλλο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την παρουσίαση των προτάσεων του για τις συνενώσεις, τη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών Κ. Πετρίδης είπε ότι η επιλογή είναι η συνένωση της Αραδίππου με τη Λάρνακα, τα Λιβάδια και την Ορόκλινη, αλλά πρόσθεσε πως αν αυτή η επιλογή κριθεί ότι θα έχει λειτουργικά προβλήματα λόγω μεγέθους θα μπορούσε η Αραδίππου να συνενωθεί με τα Κελλιά, τους Τρούλους και την Ορόκλινη (σ.σ. σενάριο που δεν προβλέπεται από τη μελέτη), κάτι που όπως προαναφέραμε απορρίπτεται κατηγορηματικά από την Ορόκλινη. Σε αυτό το δεύτερο σενάριο, η Λάρνακα θα συνενωθεί με τα Λιβάδια και τη Δρομολαξιά – Μενεού.

 

Τι είπε στον Πολίτη 107.6

Μιλώντας χθες το πρωί στον «Πολίτη 107.6», ο δήμαρχος Αραδίππου είπε ότι ως διά μαγείας τις τελευταίες μέρες άλλαξε ο σχεδιασμός του ΥΠΕΣ για την Αραδίππου. Συνέστησε υπομονή για τη Δευτέρα, όταν θα πει ποιοι άσκησαν πιέσεις και πώς άλλαξε η απόφαση. Είπε ωστόσο ότι τα κίνητρα ήταν πολιτικά. Στην ερώτηση της Κατερίνας Ηλιάδη κατά πόσο του έχουν υποσχεθεί βουλευτική έδρα για να συναινέσει με τη συνένωση με Λάρνακα απάντησε: «Αρκετά πράγματα μου έχουν υποσχεθεί, αλλά αρνήθηκα. Εμένα με εξέλεξε ο λαός και θα υπηρετήσω αυτόν τον λαό και για να είμαι σωστός απέναντι σε φίλους και συνεργάτες, δεν θα τους πουλήσω επειδή μου έταξαν κάτι. Όλα αυτά θα τα πω τη Δευτέρα. Θα πω και ονόματα και συνεδριάσεις που έχουν γίνει για να αλλάξει το σύμπλεγμα. Η εντιμότητα πρέπει να μείνει στην πολιτική γιατί ο κόσμος φωνάζει ότι δεν είμαστε σωστοί».

 

Η δημοσιογράφος επέμεινε: «Άρα ήρθαν κοντά σας και σας έταξαν διάφορα για να πείτε το ναι…». Ο κ. Ευαγγελίδης απάντησε «Ναι, ναι!». «Βουλευτική έδρα ή και άλλα πράγματα;». «Ναι. Αλλά θα τα πω τη Δευτέρα. Για να είμαι σωστός με τους συνεργάτες μου και για να κοιμάμαι ήσυχος το βράδυ».

  • Σε άλλες ραδιοφωνικές παρεμβάσεις του, ο κ. Ευαγγελίδης υποστήριξε ότι τη συνένωση Λάρνακας – Αραδίππου δεν την προβλέπει η μελέτη. Στην πραγματικότητα την προβλέπει ως δεύτερο εναλλακτικό σενάριο. Ως πρώτο σενάριο η μελέτη προέκρινε τη συνένωση της Αραδίππου με την Αθηένου, κάτι που η Αθηένου απέρριψε κατηγορηματικά. Αυτό που δεν αναφέρει πουθενά η μελέτη είναι τη συνένωση της Αραδίππου με τα Λιβάδια ή και με τα Κελιά και τους Τρούλλους. Οι δύο αυτές κοινότητες μαζί έχουν περίπου 2.000-2.500 κατοίκους. Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως παρότι ο κ. Ευαγγελίδης κατηγορεί άλλους για παρασκήνιο, χρεώνεται ο ίδιος από στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ευρύτερη περιοχή Λάρνακας αρκετές παρασκηνιακές κινήσεις, ακόμα και με αρχηγούς κομμάτων, για να διασφαλίσει διατήρηση της Αραδίππου ως αυτόνομου δήμου ή και τη συνένωσή της με άλλους δήμους/κοινότητες.

Σχετικά νέα

X
Translate »