Δελτία Τύπου

Διεθνές Συνέδριο του European Confederation of Youth Clubs στη Λάρνακα

Πραγματοποιείται στη Λάρνακα μεταξύ 14 και 15 Φεβρουαρίου 2020 το ευρωπαϊκό συνέδριο του European Confederation of Youth Clubs (ECYC). Το Συνέδριο φιλοξενεί ο Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας (ΚΟΚΕΝ) και σε αυτό συμμετέχουν σύνεδροι από 17 ευρωπαϊκές χώρες. Το ECYC  είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο οργανισμών νεολαίας με μέλη περισσότερα από 2 εκατομμύρια νέους στην Ευρώπη. Στόχοι του είναι η εξάσκηση και προαγωγή της Μη Τυπικής Μάθησης και του «Open Youth Work» ανάμεσα στα μέλη του, καθώς και η προώθηση της διαπολιτισμικής μάθησης μεταξύ των νέων που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Αρχή του ECYC είναι η πίστη ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να ακολουθούν την καλύτερη δυνατή επιλογή τους σε μια δεδομένη κατάσταση και ότι κάθε νέος πρέπει να λαμβάνει την κατάλληλη υποστήριξη ώστε να φτάνει στο καλύτερο των δυνατοτήτων του. Επιπλέον σύμφωνα με τις αρχές του οργανισμού οι νέοι πρέπει να λαμβάνουν υποστήριξη για να αναπτύξουν τις δικές τους αξίες και στάσεις καθώς και κριτική σκέψη ώστε να αναλύουν τον κόσμο γύρω τους και να αναπτύσσουν δράση.

Στον χαιρετισμό του στην τελετή έναρξης του συνεδρίου, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΚΕΝ, Κώστας Κώστα αναφέρθηκε στο έργο και τις δράσεις του Κυπριακού Οργανισμού Κέντρων Νεότητας καθώς και την στρατηγική του Οργανισμό για τα επόμενα χρόνια.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας (ΚΟΚΕΝ) αποτελεί έναν από τους πρωτεργάτες του ECYC με συνεχή παρουσία τα τελευταία 10 χρόνια. Ο ΚΟΚΕΝ συντονίζει 70 Κέντρα Νεότητας στη Κύπρο συμβάλλοντας ενεργά́ στην ευαισθητοποίηση των νέων της Κύπρου σε διάφορα θέματα. Η ύπαρξη των Κέντρων Νεότητας θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική και αναγκαία καθώς τα μέλη, μέσω της συμμετοχής και της δράσης τους καλλιεργούν την υπευθυνότητα, αναλαμβάνουν διοικητικές ευθύνες, συντονίζουν δραστηριότητες και διαχειρίζονται ανθρώπινες σχέσεις.  Η ενδυνάμωση της προσωπικότητας των νέων, η ανάπτυξη του αισθήματος ευθύνης, σε συνδυασμό με τις αρχές της δημοκρατίας, λογοδοσίας, ακεραιότητας και εντιμότητας, αποτελούν τα σημαντικότερα επιτεύγματα των Κέντρων Νεότητας.

Σχετικά νέα

X
Translate »