Δελτία Τύπου

Διαβρώνονται οι παραλίες Βορόκληνης και Περβολιών

Εξαιρετικά σοβαρό είναι το πρόβλημα διάβρωσης των παραλιών της επαρχίας Λάρνακας, με τη μεγαλύτερη ζημιά να εντοπίζεται στις περιοχές Βορόκληνης και Περβολιών. Το θέμα είχε τεθεί από την ΕΤΑΠ Λάρνακας και ενώπιον της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων καθότι πρόκειται για ένα ζήτημα του οποίου η επίλυση επείγει.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Πέραν των προφανών προβλημάτων που δημιουργούνται σε παρακείμενα ξενοδοχεία, κατοικίες και περιουσίες, η διάβρωση καταστρέφει και τον πρώτο παράγοντα προσέλκυσης τουρισμού στο νησί μας, και δει τις παραλίες. Συγκεκριμένα, η Βορόκληνη, η οποία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες τουριστικές περιοχές της Περιφέρειας Λάρνακας, έχει απωλέσει μέχρι σήμερα πέραν των 23 μέτρων παραλίας. Όσον αφορά στα Περβόλια, το παραλιακό μέτωπο της Κοινότητας έχει μειωθεί κατά 20 μέτρα περίπου λόγω της διάβρωσης, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη κατασκευαστεί έξι κυματοθραύστες.

 

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και τα Κοινοτικά Συμβούλια Βορόκληνης και Περβολιών ζητούν από το κράτος να προχωρήσει τάχιστα στη δημιουργία των νέων κυματοθραυστών στις υπό αναφορά περιοχές συμφώνως και με τη σχετική Μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στην ακτή Βορόκληνης υπολείπεται η κατασκευή επτά ακόμη κυματοθραυστών συν η ανακατασκευή ακόμη τριών και στα Περβόλια ακόμη εννέα.

 

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα ποσοστιαίας συνεισφοράς από τα Κοινοτικά Συμβούλια για την υλοποίηση του έργου και έχοντας υπόψη ότι η προστασία των ακτών αποτελεί εθνικό καθήκον του κράτους, θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη συμπερίληψη του υπό αναφορά έργου στους κρατικούς προϋπολογισμούς.

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »