Κοινωνία

Διαμαρτύρονται ηλικιωμένοι στην Ξυλοφάγου για τερματισμό λειτουργίας του τοπικού ιατρείου

Διαμαρτυρίες εκφράζουν οι ηλικιωμένοι μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Συνταξιούχων της ΕΚΥΣΥ Ξυλοφάγου, επειδή σταμάτησε τη λειτουργία του το τοπικό ιατρείο.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σε γραπτή ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ αναφέρεται ότι «στο Κοινοτικό ιατρείο Ξυλοφάγου μετέβαινε κάθε Τετάρτη παθολόγος γιατρός του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ). Μετά από προτροπή των αρμοδίων, σημαντικός αριθμός συνταξιούχων από την Κοινότητα, αφού διαγράφηκε από άλλους προσωπικούς γιατρούς, ενεγράφη στον συγκεκριμένο γιατρό ώστε να τους εξυπηρετεί κάθε Τετάρτη».

Προστίθεται ότι «ο γιατρός του ΟΚΥπΥ που είχε έδρα το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και το Περιφερειακό Νοσοκομείο Ορμήδειας, σταμάτησε να εργάζεται αφού μετέβη για προσωπικές υποχρεώσεις στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου Αμμοχώστου να τον αντικαταστήσουν ή να ενημερώσουν κατά πόσον θα επιστρέψει στη Κύπρο».

Η ΕΚΥΣΥ καλεί «την διεύθυνση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας να επιληφθούν άμεσα του προβλήματος διότι δεν μπορούν να παραμείνουν οι ηλικιωμένοι χωρίς προσωπικό παθολόγο γιατρό» σημειώνοντας πως «είναι ευθύνη τους να επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »