Εκπαίδευση

Διάκριση για το Δημοτικό Μενεού στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος

Σημαντική διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Μενεού, καθώς προκρίθηκε στην τελική τριάδα από όλα τα σχολεία Ελλάδας και Κύπρου, ενώ ταυτόχρονα αναδείχθηκε στην πρώτη θέση παγκυπρίως στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος «Καν’ το ν’ ακουστεί 2021» με τίτλο: «Από το Εγώ στο Εμείς», ο οποίος συνδιοργανώνεται από το European School Radio, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ., το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υ.Π.Π.Α.Ν. και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ Α.Ε.). (βλ. http://contest.europeanschoolradio.eu/). Τα αποτελέσματα προέκυψαν βάσει αξιολόγησης από την κριτική επιτροπή και τα διαγωνιζόμενα σχολεία. 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Η τελική σειρά κατάταξης θα ανακοινωθεί προσεχώς ζωντανά σε τηλεοπτική τελετή βράβευσης από την ΕΡΤ.

Για το διακριθέν ραδιοφωνικό μήνυμα «Γίνε το ΕΜΕΙΣ, μπορείς!», το οποίο βρίσκεται αναρτημένο εδώ https://youtu.be/zopyEb41-Zo, εργάστηκαν τα παιδιά του Γ΄1 και ο δάσκαλός τους Αντώνης Ζαρίντας. Η συμμετοχή πραγματεύεται το θέμα του εγωισμού και της ιδιοτέλειας, όπως εκδηλώνεται κυρίως μέσω του υπερκαταναλωτισμού, ενώ προτείνει την έξοδο από το εγώ με την έμπρακτη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. 

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός του κοινού, κατά τον οποίο οι ακροατές έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους ραδιοφωνικά μηνύματα. Το Δημοτικό Σχολείο Μενεού συμμετέχει με τις δύο συμμετοχές 5910 και 5911 και καλεί τους ακροατές να ακούσουν τις όμορφες δημιουργίες όλων των παιδιών και να ψηφίσουν εδώ: http://vote.europeanschoolradio.eu/contest2021/listeners/Mes-likes-new.php?sort=id-asc&dimotiko=1

 

Σχετικά νέα

X
Translate »