ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Διαγωνισμοί για προστασία παραλιακών μετώπων Περβολιών & Ορόκλινης

Στην προκήρυξη δύο διαγωνισμών για βελτίωση και προστασία στα παραλιακά μέτωπα των Περβολιών και της Ορόκλινης με την κατασκευή κυματοθραυστών, προχώρησε το Τμήμα Δημοσίων Εργων.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για την προστασία του παραλιακού μετώπου, το Τμήμα Δημοσίων Έργων προκήρυξε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου δύο διαγωνισμούς που αφορούν στη βελτίωση και προστασία των παραλιακών μετώπων στα δημοτικά όρια των κοινοτήτων Περβολιών και Ορόκλινης. Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος για τα δύο αυτά έργα ανέρχεται στα €9.867.400 επιπλέον ΦΠΑ».

Προστίθεται ότι «το έργο που αφορά στην προστασία του παραλιακού μετώπου Περβολιών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, κατασκευή εννέα (9) ίσαλων κυματοθραυστών από φυσικούς ογκόλιθους. Οι κυματοθραύστες είναι παράλληλοι προς την ακτή σε απόσταση 250 μέτρα περίπου από την ακτογραμμή και σε βάθος -3,5 περίπου μέτρων. Το εκτιμώμενο κόστος του έργου ανέρχεται στα €5.918.200 επιπλέον ΦΠΑ».

Σημειώνεται ότι «το έργο αναμένεται να παραδοθεί εντός 30 μηνών από την υπογραφή του Συμβολαίου από την Ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία».

Αναφορικά με το έργο για τη βελτίωση και προστασία του παραλιακού μετώπου στα δημοτικά όρια της κοινότητας Ορόκλινης, «ο διαγωνισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, κατασκευή επτά (7) παράλληλων κυματοθραυστών, την κατεδάφιση του υφιστάμενου προβόλου στο τμήμα της ακτής μπροστά από το ξενοδοχείο Lebay Beach και την ανύψωση τριών υφιστάμενων κυματοθραυστών ανατολικότερα».

Το εκτιμώμενο κόστος του έργου «ανέρχεται στα €3.949.200 επιπλέον ΦΠΑ. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί εντός 24 μηνών από την υπογραφή του Συμβολαίου από την Ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τελευταία ημερομηνία υποβολής των προσφορών και για τα δύο έργα έχει οριστεί η 5η Φεβρουαρίου 2021».

Σχετικά νέα

X
Translate »