ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Διαδικτυακή Συζήτηση για την Κυκλική Οικονομία από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου

Στις 16 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Κυκλική Οικονομία – Προκλήσεις και Καλές Πρακτικές» η οποία διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου. Η συζήτηση αποτελεί την εναρκτήρια μιας σειράς συζητήσεων που θα ακολουθήσουν στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου «Support Insular and low density areas in the transition towards a more Circular tourism Economy – INCIRCLE». Το έργο INCIRCLE στοχεύει στην εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας στον τουριστικό τομέα, δίνοντας έμφαση στους τομείς της βιώσιμης κινητικότητας, ενεργειακής απόδοσης και τη διαχείριση του νερού και αποβλήτων.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Την συζήτηση χαιρέτησε ο κ.  Fabio Tomasi εκ μέρους του Ιταλού συντονιστή εταίρου του έργου INCIRCLE και οι παρουσιάσεις ξεκίνησαν με τον κ. Μάριο Ευθυμίου, εκπρόσωπο του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, ο οποίος ανέλυσε τη γενική εικόνα της Κυκλικής Οικονομίας σήμερα, ακολούθησε η κα Ευδοκία Μπαλαμού, Συντονίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας, η οποία παρουσίασε το έργο INCIRCLE και τέλος η κα Παγώνα Λίγγου, εμπειρογνώμων σε θέματα ΕΚΕ παρουσίασε καλές πρακτικές από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε η ευκαιρία  στην κα Χριστίνα Αχιλλέως, εκ μέρους του Δήμου Λάρνακας (εταίρος του ICIRCLE) να παρουσιάσει τα αποτελέσματα από τις τοπικές διαβουλεύσεις, την πιλοτική εφαρμογή και γενικά το όραμα του Δήμου Λάρνακας για την κυκλική οικονομία.

Στο 2ο μέρος της συζήτησης έγιναν ερωτήσεις εκ μέρους των συμμετεχόντων προς τους ομιλητές και πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση πάνω σε θέματα και προβληματισμούς όσον αφορά την εφαρμογή της Κυκλικής οικονομίας στην Κύπρο, που βρισκόμαστε σήμερα και πως μπορούν οι επιχειρήσεις να εντάξουν στην στρατηγική τους την κουλτούρα της κυκλικής οικονομίας.

Τη συζήτηση συντόνιζε η κα Άννα Κοσμά, Στέλεχος Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου, υπεύθυνη Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας

Θα ακολουθήσουν άλλες 3 διαδικτυακές συζητήσεις όπου η κάθε μια θα έχει διαφορετική θεματολογία που θα αφορά συγκεκριμένους κλάδους, για την όσο το δυνατόν καλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη πληροφόρηση του κοινού με στόχο την κινητοποίηση όλων προκειμένου να επιτευχθεί ευκολότερα η στροφή και η μετάβαση στην κυκλική οικονομία ως μοντέλο ανάπτυξης.

Σχετικά νέα

X
Translate »