CoronaVirus

Δεν θα γίνουν πάλι το “μαύρο πρόβατο” διαμηνύουν κέντρα αναψυχής και διασκέδασης

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Δεν τίθενται εκτός εργασίας όσοι υπάλληλοι χώρων εστίασης και αναψυχής επιλέγουν να μην εμβολιαστούν κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, είτε λόγω άρνησης είτε λόγω υγείας.

Αυτό διευκρίνισε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Φάνος Λεβέντης, αναφορικά με τα νέα μέτρα που αναμένεται να αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο για αντιμετώπιση της έξαρσης κρουσμάτων κορωνϊού.

Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι τα επικείμενα μέτρα δεν θα αφορούν τον κλάδο της εστίασης, καθώς ο ηλεκτρονικός έλεγχος του COVPASS διασφαλίζει ότι δεν υπάρχουν πολίτες που να κατέχουν πλαστά πιστοποιητικά ή που προσπαθούν να “ξεγελάσουν” το σύστημα, με ανυπολόγιστους κινδύνους για το κοινωνικό σύνολο.

“Άρα δεν συντρέχουν λόγοι στην ουσία για να υπάρχουν περιορισμοί ή μάλλον πρέπει να υπάρχουν λιγότεροι. Αυτό που περιμένουμε μάλιστα να ακούσουμε και σύντομα, είναι άρση μέτρων και όχι για περιορισμούς.”

Σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο περαιτέρω περιορισμού των ατόμων σε συναθροίσεις και επιχειρήσεις, ο κύριος Λεβέντης τόνισε ότι “δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.”

“Η πλειοψηφία λειτουργεί στο μισό της δυναμικότητας, με εξαίρεση μεγάλους χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν μόνο εμβολιασμένους. Δηλαδή, για 500 άτομα χρειάζεται κάποιος 1,000 τετραγωνικά μέτρα. Δεν είναι πολλοί αυτοί οι χώροι και δεν υπάρχουν περιθώρια. γι΄αυτό εάν επιβληθούν τέτοια μέτρα κάποιοι χώροι θα επιλέξουν να κλείσουν με ότι αυτό συνεπάγεται.”

 

Ξεκάθαρο μήνυμα στους κυβερνώντες έστειλε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Διασκέδασης Νίκος Βασιλείου ότι στα υποστατικά-μέλη του Συνδέσμου εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι θαμώνες “και γι΄αυτό επιτρέπεται η διασκέδαση”, ενώ οι χώροι έχουν υψηλού επιπέδου μηχανισμού εξαερισμού αέρα.

“Εφαρμόζουμε τα μέτρα και επειδή είμαστε και λίγοι σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη του κλάδου, δεχόμαστε τις πιο συχνές, σχεδόν καθημερινές, επιθεωρήσεις και επισκέψεις από τους αρμοδίους.”

Ο κύριος Βασιλείου ζήτησε επίσημη ενημέρωση από τους εμπλεκόμενους φορείς έαν έχουν καταγραφεί εστίες ή αλυσίδες μετάδοσης του κορωνοϊού στα κέντρα διασκέδασης ή ακόμη “και να το δώσουν στη δημοσιότητα”.

“Δεν θα δεχθούμε να στοχοποιηθούμε και πάλι ή να γίνουμε το “μαύρο πρόβατο” Έχουμε αποδείξει ότι και στο κοινό και στον εαυτό μας έχουμε σεβασμό, ατομική ευθύνη και καλούμε και τους πάντες για πράξουν το ίδιο.”

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Διασκέδασης ανέφερε ότι οι επιχειρηματίες βρίσκονται “στο χείλος της καταστροφής” και οποιαδήποτε μέτρα θα σημαίνουν καθολικό κλείσιμο των επιχειρήσεων που έχουν μείνει για είκοσι μήνες κλειστοί.

“Είμαστε ο μοναδικός κλάδος που έκλεισε πρώτος και άνοιξε τελευταίος.”

Πηγή: alphanews

Σχετικά νέα

X
Translate »