Εκπαίδευση

Δεν θα απέχουν από τις εξετάσεις τετραμήνων οι μαθητές

Παρά τις αντιδράσεις των μαθητών το τελευταίο διάστημα –με αποχές από τα μαθήματά τους– για τις εξετάσεις τετραμήνων φαίνεται, κατά κάποιον τρόπο, να «βάζουν νερό στο κρασί τους» και αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αποχή κατά τη διεξαγωγή των εξετάσεων τετραμήνων. Εξετάσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν από τις 9 Δεκεμβρίου μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Τούτο διότι, όπως ανέφερε στο SigmaLive ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ), Γιάννης Λαπήθιος , «για εμάς έχει σημασία οι συμμαθητές μας να πετύχουν στις εξετάσεις, χωρίς να τους στερήσουμε το μέλλον τους. Γι΄ αυτό δεν θα πάρουμε μέτρα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων».

«Ο αγώνας μας κατά των εξετάσεων τετραμήνων, θα συνεχιστεί. Αν το Υπουργείο Παιδείας, επιμένει στις ίδιες θέσεις, θα πάρουμε στη συνέχεια δυναμικά μέτρα γιατί η θέση της ΠΣΕΜ κατά των εξετάσεων παραμένει σταθερή», εξήγησε ο κος Λαπήθιος.

Πρόσθεσε πως «εμείς ελπίζουμε οι εξετάσεις να πετύχουν για να μην γίνουν οι συμμαθητές μας πειραματόζωα. Φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές. Είχαμε δίκαιο, ότι υπάρχουν λάθη, ωστόσο θα είμαστε εναντίον της μεταρρύθμισης αυτής».

Σημειώνεται πως οι μαθητές είχαν προχωρήσει στις 28 Νοεμβρίου σε τετράωρη αποχή από τα μαθήματά τους διαμαρτυρόμενοι για τον θεσμό.

«Ως ΠΣΕΜ, έχοντας υπόψη τη δυσβάσταχτη πίεση που βιώνουμε με τα συνεχή διαγωνίσματα, το τρέξιμο για την κάλυψη της ύλης και την προετοιμασία για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, καλούμε όλους τους μαθητές να αντισταθούν και να συστρατευτούν στον αγώνα για να μην εφαρμοστεί αυτό το έκτρωμα», έγραψαν τότε στην επίσημη εγκύκλιό τους για την αποχή.

Σχετικά νέα

X
Translate »