Κοινωνία

Δεν έπεισαν οι επενδυτές – Αναμένονται αντιδράσεις για την Κόσιη

Πηγή: ΚΥΠΕ

Την αντίθεση τους για την κατασκευή μονάδας Παραγωγής και Ανακύκλωσης Ασφαλτικού Σκυροδέματος, στην περιοχή της Κόσιης, εξέφρασαν κάτοικοι και εκπρόσωποι Τοπικών Αρχών, σε δημόσια διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στο Δημοτικό Σχολείο Καλού Χωριού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αραδίππου «κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης οι εκπρόσωποι των εταιρειών προχώρησαν σε μια σύντομη παρουσίαση του έργου. Οι κάτοικοι και εκπρόσωποι των επηρεαζόμενων Δήμων και Κοινοτήτων έθεσαν πολλαπλά ερωτήματα και ενστάσεις με κύριο σημείο προβληματισμού τις σημαντικές παραλείψεις  κατά την διενέργεια της μελέτης, η οποία διενεργήθηκε κάποια χρόνια πριν, με συνέπεια η μορφολογία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής να έχουν αλλάξει ριζικά, χωρίς, ωστόσο, σήμερα να λαμβάνονται υπόψη».

Ακόμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση «στη μελέτη δεν λήφθηκαν υπόψη τόσο η επικείμενη ανέγερση της Τεχνικής Σχολής, που είναι πολύ κοντά στον προτεινόμενο χώρο ανέγερσης της μονάδας Παραγωγής Ασφαλτικού Σκυροδέματος, όπως και η κατασκευή των δύο φραγμάτων που ήδη γίνονται και όπου θα μαζεύονται τα μολυσμένα νερά».

Επίσης «οι παρευρισκόμενοι έμειναν με την εντύπωση ότι το έργο παρουσιάστηκε ουσιαστικά ως απόφαση, χωρίς να έχουν εξεταστεί εναλλακτικές λύσεις και εξέφρασαν ανησυχίες αναφορικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και το κατά πόσο έχουν γίνει πραγματικά τεκμηριωμένες μελέτες».

Με το τέλος της παρουσίασης του έργου «έγιναν τοποθετήσεις από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων, οργανώσεων πολιτών και οικολογικών ενώσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων εκφράστηκε ομόφωνα η αντίθεση για την υλοποίησης της μονάδας στην συγκεκριμένη περιοχή».

Σχετικά νέα

X
Translate »