ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες με Drone από την πόντιση του πλοίου Ελπίδα

Με την παρουσία επισήμων, ξένων δημοσιογράφων και πλήθος κόσμου ποντίστηκε το Σάββατο στις 10:45 π.μ. στη Λάρνακα το εμπορικό πλοίο «Ελπίδα» σε βάθος 30 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Το πλοίο «Ελπίδα» αποτελεί το μεγαλύτερο σκάφος που βυθίζεται στο νησί μας για το σκοπό της δημιουργίας τεχνητού υφάλου. Την προσεχή Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 θα ποντιστεί στην ίδια θαλάσσια περιοχή και το σκάφος LEF1, χορηγία της εταιρείας Lefkaritis Bros Ltd, σε βάθος 13 μέτρων ώστε να είναι προσβάσιμο όχι μόνο σε δύτες αλλά και για κατάδυση με αναπνευστήρα (snorkelling).

Χαιρετίζοντας την πόντιση του πλοίου «Ελπίδα» στο βυθό της Λάρνακας, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία καταφυγίων, χώρων ανάπτυξης και διατροφής για πολλά είδη θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας και κυρίως για τα ψάρια, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προστασία και ανάπτυξη της βιοποικιλότητας στην περιοχή.  Παράλληλα, ανέφερε ότι η Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή Τεχνητών Υφάλων στη Λάρνακα, θα αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους όσοι αγαπούν και απολαμβάνουν τη θάλασσα.

MV Elpida's Sinking! Thank you Demetris Satrakis!

Gepostet von Larnaka Tourism am Samstag, 7. Dezember 2019

 

Σύμφωνα με τον Υπουργό, τα έργα τεχνιτών υφάλων που προωθεί το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, μέσω του προγράμματος «Θάλασσα», με συνολικό κόστος 2.2 εκ. ευρώ, έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και αναμένεται να συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη και προστασία της θαλάσσιας ζωής αλλά και στην ενδυνάμωση της ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα. «Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους φορείς, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτελεσματική και αειφόρο διαχείριση της περιοχής», τόνισε ο κ. Κώστας Καδής.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας κ. Ντίνος Λευκαρίτης αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που θα αποκομίσει η Λάρνακα από το εν λόγω έργο και δήλωσε ότι: «σήμερα σηματοδοτείται μια νέα πορεία για τον καταδυτικό τουρισμό της Λάρνακας. Η περιοχή μας ανέκαθεν προσέλκυε τη μεγαλύτερη μερίδα καταδυτικού τουρισμού της χώρας μας, κυρίως λόγω της ύπαρξης του παγκοσμίου φήμης ναυαγίου Ζηνοβία, καθώς και άλλων συμπληρωματικών σημείων κατάδυσης. Επιπλέον, η Λάρνακα διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα στον υπό αναφορά τομέα, όπως είναι οι ασφαλείς θάλασσες, τα ζεστά νερά, η καλή ορατότητα βυθού και η εύκολη πρόσβαση από τη στεριά. Συνεπώς, με την πόντιση των σκαφών Ελπίδα και LEF1, που θα εμπλουτίσουν περαιτέρω τις υποθαλάσσιες καταδυτικές επιλογές, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Λάρνακα θα αποτελεί πλέον έναν από τους πιο αξιόλογους καταδυτικούς προορισμούς της Ευρώπης».

 

 

Εκφράζονται δημόσια θερμές ευχαριστίες προς τους χορηγούς και υποστηρικτές του έργου: τον Μέγα χορηγό Petrolina (Holdings) Public Ltd και Lefkaritis Bros Ltd, το Υφυπουργείο Τουρισμού, την Αρχή Λιμένων Κύπρου, τον Δήμο Λάρνακας, τα Κοινοτικά Συμβούλια Βορόκληνης και Πύλας, τον Σύνδεσμο Καταδυτικών Κέντρων Κύπρου, την Harris Kyriakides LLC, τα ξενοδοχεία Solaar Boutique Hotel & Spa, Palm Beach, Sunnyseeker Hotels, Golden Bay, Sandy Beach, Lordos και Frixos, τα καταδυτικά κέντρα Viking Divers, Podvodnyi Mir, Zenobia Divers, Aquadream Scuba Academy, Nemo Dive Centre, Όμιλος Ιππόκαμπος, Joint Service Adventurous Training Wing – Cyprus και Eastern Cyprus Sub Aqua Club 120s, τις ακτοπλοϊκές εταιρείες A.A.K. Larnaca Napa Sea Cruises και  Atlantis Sea Cruises, την Central Watersports, και τις εταιρείες Pelecanos & Pelecanou LLC, Columbia Shipmanagement, CBS και RRP. Για την φιλοξενία των ξένων δημοσιογράφων εκφράζονται ευχαριστίες προς τα ξενοδοχεία Livadhiotis City Hotel, Mikes Kanarium, Opera Hotel και Achilleos Hotel.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »