Γενικά

Δείτε εικόνες από την τελετή απονομής πράσινου μπερέ στους νέους καταδρομείς

Πηγή: sigmalive.com

Η ποιοτική αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς και η ενίσχυσή της με σύγχρονα μέσα και εξοπλισμό, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί μια αξιόπιστη αποτρεπτική και αμυντική δύναμη, αποτελεί μόνιμο και αμετάθετο στόχο, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή απονομής του πράσινου μπερέ στους νέους καταδρομείς της 2022 ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» στο Σταυροβούνι, ο Υπουργός ανέφερε ότι οι νέοι καταδρομείς θα νοιώθουν «μεγάλη περηφάνια» που θα φέρουν και επίσημα από σήμερα το πράσινο μπερέ των θρυλικών καταδρομέων και τους συνεχάρη για την επιλογή τους να ακολουθήσουν “αυτόν τον δύσκολο και απαιτητικό δρόμο”.

Πρόσθεσε ότι «η σημερινή τελετή αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακράς και κοπιαστικής προσπάθειας κατά την οποία απέκτησαν το «πνεύμα των Καταδρομών», το οποίο εδράζεται πρωτίστως στην συνέπεια και ακρίβεια εκτέλεσης της αποστολής, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Η διαρκής προσπάθεια για βελτίωση της φυσικής κατάστασης και των ικανοτήτων ενός εκάστου αποτελεί μονόδρομο, εάν επιδιώκουμε την μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα σε επίλεκτα τμήματα”, όπως οι καταδρομείς, είπε.

Ο κ. Πετρίδης κάλεσε τους νέους καταδρομείς «με την ίδια αποφασιστικότητα και με το ίδιο σθένος» να συνεχίσουν να εκπαιδεύονται υπό την καθοδήγηση των προϊσταμένων τους μέχρι το τέλος της θητείας τους, ενώ συνεχάρη «τον Διοικητή της Διοίκησης Καταδρομών, τον Διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτές, οι οποίοι μη φειδόμενοι κόπου και χρόνου επέδειξαν άριστο επαγγελματισμό και μερίμνησαν για την άρτια εκπαίδευση» των νέων καταδρομέων.

Όπως είπε ο Υπουργός, «η ιστορία του ελληνισμού, αλλά και η σύγχρονη πραγματικότητα, μας διδάσκει ότι το πραγματικό πλεονέκτημα δεν έγκειται τόσο στους αριθμούς και στα μεγέθη, αλλά στην ποιότητα του έμψυχου δυναμικού και στο ακμαίο ηθικό του. Το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς μας αποδεικνύει συνεχώς την ποιότητα, την συνέπεια, την συστηματικότητα, την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό του».

Αυτό, συνέχισε, «το βλέπουμε στις εκπαιδεύσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά, στις ασκήσεις μεγάλης κλίμακας που διεξάγουμε με την συμμετοχή άλλων προηγμένων Ενόπλων Δυνάμεων, στην Κύπρο και στο εξωτερικό, αλλά και στις επιδόσεις του προσωπικού στους διεθνείς διαγωνισμούς και στα σχολεία εκπαίδευσης».

Διαβάστε επίσης: Ενισχύεται με 60 διπλοκάμπινα αξίας €1.773.600 η Εθνική Φρουρά

Η Εθνική Φρουρά, συνέχισε, «παραμένει αφοσιωμένη στο καθήκον στο οποίο τάχθηκε, ως προασπιστής της ακεραιότητας της πατρίδας μας. Αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια αυτή αποτελούν και οι καταδρομείς, οι οποίοι μέσα από σκληρή και επίμοχθη εκπαίδευση σφυρηλατούν και χαλυβδώνουν βαθιά μέσα τους τον ιερό κώδικα τιμής και αξιών, με τον οποίο θα δράσουν ως πολλαπλασιαστές ισχύος, εφόσον απαιτηθεί».

Από τη δική μας πλευρά, σημείωσε, «μόνιμος και αμετάθετος στόχος παραμένει η ποιοτική αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς και η ενίσχυσή της με σύγχρονα μέσα και εξοπλισμό, ούτως ώστε να συνεχίσει να αποτελεί μια αξιόπιστη αποτρεπτική και αμυντική δύναμη. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε αθόρυβα και μεθοδικά, αφενός για την εξασφάλιση τεχνοεφοδιαστικής υποστήριξης για συντήρηση του υφιστάμενου υλικού που διαθέτουμε, αφετέρου για την υλοποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος, το οποίο έχει καταρτιστεί σε συνεργασία με το ΓΕΕΦ».

Αναφερόμενος στις Δυνάμεις Καταδρομών, ο Χαράλαμπος Πετρίδης είπε ότι «έχουμε σταδιακά προχωρήσει στην αντικατάσταση και στον εκσυγχρονισμό του χρησιμοποιούμενου οπλισμού, ενώ στο εγγύς μέλλον προγραμματίζεται η προμήθεια σύγχρονων πιστολιών και λειόκαννων τυφεκίων. Ακόμα για πρώτη φορά υπογράψαμε συμφωνία για την ευρεία αγορά ολοκληρωμένου σύγχρονου ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού και μέσων επιβιωσιμότητας του μαχητή, τόσο για τους καταδρομείς, αλλά και για το σύνολο του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς».

Σημείωσε επίσης ότι «ο ίδιος προστατευτικός εξοπλισμός, χρησιμοποιείται ήδη από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Σε πρώτο στάδιο θα καλυφθούν οι ανάγκες της ενεργού δύναμης και σε κατοπινό της εφεδρείας και εθνοφυλακής».

Απευθυνόμενος στους νέους καταδρομείς ο Υπουργός είπε ότι όλοι τους καμαρώνουν γιατί επέλεξαν «τον δρόμο της προσφοράς και του καθήκοντος» και απέδειξαν ότι υπερτερούν άλλων γιατί επιδεικνύουν θάρρος και είναι αποφασισμένοι να νικήσουν όποτε αυτό απαιτηθεί.

Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι οι νέοι καταδρομείς θα ανταποκριθούν πλήρως στα καθήκοντα τους  και θα φανούν «αντάξιοι των προσδοκιών μας», ενώ έδωσε συγχαρητήρια στους γονείς και τις οικογένειες τους που τους ανέθρεψαν και τους διαπαιδαγώγησαν με αρχές, αξίες και ιδανικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »