Οικονομία

Deal €32 εκατ. για ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Λάρνακα

Πηγή: philenews.com

 

Πέφτουν τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, οι υπογραφές για την εξαγορά του 5 αστέρων ξενοδοχείου Palm Beach στην Ορόκλινη. Σύμφωνα με καλούς γνώστες της συμφωνίας, το ξενοδοχείο θα πωληθεί σε κοινοπραξία επενδυτών, στην οποία συμμετέχουν Κύπριοι και ξένοι, για το ποσό των €32 εκατ.

Το ξενοδοχείο Palm Beach Hotel and Bungalows λειτουργεί από το 1981 και είναι δυναμικότητας 500 κλινών. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν μπαλκόνι με θέα στους τροπικούς κήπους, είτε τη θάλασσα. Περιλαμβάνει πέντε εστιατόρια και πέντε μπαρ. Διαθέτει εξωτερική και εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, καθώς και πισίνα σε στιλ λιμνοθάλασσας. Eπίσης, διαθέτει κέντρο ευεξίας και γυμναστήριο. Στους εξωτερικούς χώρους περιλαμβάνονται γήπεδα αντισφαίρισης, χώροι στάθμευσης και ένα εκκλησάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρ. Κύπρου: Deal για γνωστό εμπορικό κτήριο στην Έγκωμη

Πρόσφατα η περιβαλλοντική Αρχή έδωσε την έγκριση της για προσθηκομετατροπές στο ξενοδοχείο.  Συγκεκριμένα προβλέπεται:

– Κατάργηση της υφιστάμενης κοινόχρηστης πισίνας και μετατροπές στους εσωτερικούς χώρους των υφιστάμενων κτηρίων.

– Κατεδάφιση του υφιστάμενου καφεστιατορίου και ανέγερση καινούργιου κέντρου ευεξίας (SPA)

– Ανέγερση θεματικού υπαίθριου εστιατορίου (garden restaurant) στον εξωτερικό κήπο. Προσθήκη καναλιού νερού.

– Κατεδάφιση μέρους της πλαϊνής εισόδου στο υφιστάμενο κτήριο. Ανέγερση εννιαόροφου κτηρίου Residences, με ισόγειο και υπόγειο χώρο.

– Μικρή επέκταση του υφιστάμενου υπογείου, στα όρια του νέου κτίσματος. Κάθε όροφος περιλαμβάνει κοινόχρηστους χώρους, 2 studio και τέσσερα διαμερίσματα του ενός υπνοδωματίου. Συνολικά θα ανεγερθούν 54 νέα, μικρά διαμερίσματα.

– Θα διεξαχθεί επέκταση του υφιστάμενου εστιατορίου, το οποίο λειτουργεί στο κτήριο του ξενοδοχείου.

– Κατεδάφιση του υφιστάμενου ανεξάρτητου κτηρίου στο οποίο στεγάζεται η εσωτερική πισίνα και στον υπόγειο χώρο το γήπεδο του squash. Στα όρια του υφιστάμενου κτίσματος, θα ανεγερθεί το τετραώροφο Condominium Tower, με 28 δωμάτια (condos) στους ορόφους, υπηρεσίες εξυπηρέτησης στο ισόγειο και εσωτερική πισίνα στο υφιστάμενο υπόγειο χώρο.

– Κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης, χωρητικότητας 205 οχημάτων. Για την κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης απαιτείται η κατάργηση του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης και των γηπέδων αντισφαίρισης, τα οποία θα ανακατασκευαστούν.

Σχετικά νέα

X
Translate »