Δελτία Τύπου

CYTA: Νέο περιστατικό απάτης – Τι να προσέξετε

Η Cyta ενημερώνει για νέο σοβαρό περιστατικό που αφορά προσπάθειες παραπλάνησης των πελατών της, αλλά και του κοινού γενικά, από επιτήδειους, οι οποίοι διενεργούν κλήσεις με ψεύτικους αριθμούς από το εξωτερικό προς ανυποψίαστους συνδρομητές.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Οι ενοχλητικές κλήσεις παρουσιάζονται με ανύπαρκτους αριθμούς, κάτι που αποτελεί συνήθη τακτική σε παρόμοια περιστατικά απάτης.

Συγκεκριμένα, οι επιτήδειοι μιλώντας σε σπαστά αγγλικά ή ελληνικά, συστήνονται ως μηχανικοί εταιρειών (π.χ. της Cyta), οι οποίοι προσφέρονται να βοηθήσουν στην επίλυση υποτιθέμενων προβλημάτων ασφάλειας.

Στη συνέχεια οδηγούν τους ανυποψίαστους συνδρομητές σε ιστοσελίδα, μέσω της οποίας αποκτούν απομακρυσμένη πρόσβαση, ζητούν την ενεργοποίηση συγκεκριμένου συνδέσμου (link), που στην ουσία αποτελεί κακόβουλο λογισμικό, το οποίο μπλοκάρει όλες τις λειτουργίες του υπολογιστή και ζητούν στοιχεία πιστωτικών καρτών κτλ για δήθεν εκτέλεση της εργασίας, με το πρόσχημα ανάγκης πληρωμής κάποιου ποσού για ξεκλείδωμα του υπολογιστή.

Η Cyta συστήνει στο κοινό να είναι προσεχτικό και συμβουλεύει τους αποδέκτες κλήσεων από άγνωστους αριθμούς του εξωτερικού:

•     να μην ανταποκρίνονται
•     να μην δίνουν τα προσωπικά τους ή άλλα στοιχεία, σε καμία περίπτωση
•     να ενημερώνουν αμέσως τις αρμόδιες αρχές και τον τηλεπικοινωνιακό παροχέα τους.

Οι πελάτες της Cyta μπορούν να καλούν χωρίς χρέωση στον αριθμό 132 (Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης Πελατών).

Πηγή: philenews

Σχετικά νέα

X
Translate »