ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Χρίστος Ορφανίδης: Έντονη δυσοσμία στην επαρχία Λάρνακας: Ζητούν επίλυση του θέματος το συντομότερo

Έκκληση προς το Υπουργείο Γεωργίας εκ μέρους όλων των Βουλευτών της Λάρνακας για επίλυση του προβλήματος της έντονης δυσοσμίας που παρουσιάζεται στην επαρχία, έκανε την Τετάρτη ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρίστος Ορφανίδης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ορφανίδης, είπε ότι απασχόλησε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος το πρόβλημα της δυσοσμίας που παρατηρείται, ειδικότερα, στην επαρχία Λάρνακας. Το θέμα των περιβαλλοντικών προβλημάτων και της έντονης δυσοσμίας που παρουσιάζονται στην επαρχία Λάρνακας συνεπεία της ανεξέλεγκτης απόρριψης κοπριάς, εξετάζεται αυτεπάγγελτα έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Δυστυχώς, είπε ο κ. Ορφανίδης, «εδώ και ένα χρόνο που έχουν δοθεί υποσχέσεις από το αρμόδιο Υπουργείο για να φέρει και να προχωρήσει σε διόρθωση της όλης κατάστασης με νομοθετήματα, μέχρι σήμερα, δεν το έχει πράξει».

Είπε ότι θεωρούν ότι είναι «αδικαιολόγητη» η «κωλυσιεργία» που παρατηρείται από το Υπουργείο Γεωργίας και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς, όπως είπε, ο κόσμος της Λάρνακας υποφέρει από αυτή την έντονη δυσοσμία, και κάλεσε τους αρμόδιους όπως προχωρήσουν το συντομότερο.

Σύμφωνα με τον κ. Ορφανίδη, υπάρχει κόσμος ο οποίος δεν μπορεί να καθίσει έξω στην αυλή του, ενώ εστιάτορες διαμαρτύρονται γιατί χάνουν πελάτες λόγω της κατάστασης, και αυτό τους δημιουργεί, είπε, τεράστια και οικονομικά προβλήματα.

«Είναι έκκληση όλων των Βουλευτών της επαρχίας Λάρνακας, ότι πρέπει να αφουγκραστεί το Υπουργείο Γεωργίας το τεράστιο αυτό πρόβλημα το οποίο παρατηρείται και να συμβάλει αποτελεσματικά στην επίλυση του», είπε ο κ. Ορφανίδης, προσθέτοντας ότι «δεν πάει άλλο».

Είπε ότι κάθε χρόνο έχουν τα ίδια και πρέπει επιτέλους να επιλυθεί το όλο ζήτημα.

Σχετικά νέα

X
Translate »