Βουλευτόμετρο

Χρίστος Ορφανίδης: Δημιουργία χώρου στάθμευσης δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο Περβολιών

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Πρόδρομο Προδρόμου ο Βουλευτής Λάρνακας κ. Χρίστος Ορφανίδης, αναφέρθηκε στην επιστολή του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών με επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, το οποίο έχει δείξει ενδιαφέρον για αγορά ακινήτου, το οποίο βρίσκεται δίπλα από το δημοτικό σχολείο της κοινότητας, για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης του προσωπικού του σχολείου.

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Πρόδρομος Προδρόμου σε απαντητική του επιστολή προς τον Βουλευτή κ. Ορφανίδη τον ενημερώνει ότι:

«Αναφέρομαι στο πιο πάνω θέμα και σας πληροφορώ τα ακόλουθα:

2. Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) μετά από διερεύνηση των κτηριακών αναγκών του Δημοτικού Σχολείου Περβολιών, κρίνει ότι το τεμάχιο πλησίον του Σχολείου θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την επέκταση των υπαίθριων χώρων και γενικά την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου.

3. Το ΥΠΑΝ ενημέρωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών ότι, για να καταστεί δυνατή η προώθηση της διαδικασίας απαλλοτρίωσης, είναι απαραίτητο να εξακριβωθεί κατά πόσο οι υφιστάμενες οικοδομές εντός του τεμαχίου δεν έχουν οποιεσδήποτε δεσμεύσεις που να παρεμποδίζουν την κατεδάφισή τους και ως εκ τούτου αναμένεται να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες”.

Σχετικά νέα

X
Translate »