Αθλητικά Νέα

ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Το «όχι» της μητέρας, οι δύο μεταγραφές και το όνειρο…

Στα 13 του χρόνια δέχθηκε πρόταση από τον Πανιώνιο αλλά τότε η μητέρα του ήταν αρνητική για να τον αφήσει να φύγει από την Κύπρο και να πάει να αγωνιστεί στην Ελλάδα. «Μείνει να μεγαλώσεις έναν ακόμα χρόνο του» είπε και αυτός την άκουσε. Όταν ο χρόνος αυτός πέρασε και αφού εξήγησε στην μητέρα του ότι θα πάει για έναν και μοναδικό στόχο, πήγε στον Πανιώνιο.

Για τον 16χρονο προς τα 17 πλέον Κύπριο φόργουορντ Χρίστο Γεωργίου ο λόγος ο οποίος πλέον είναι στο εφηβικό του προμηθέα. Είναι τόσο νεαρός αλλά ήδη μετρά δύο μεταγραφές, από την ΑΕΚ Λάρνακας στον Πανιώνιο και από τον «ιστορικό» στον Προμηθέα όπου βρίσκεται τώρα.

Η ιστοσελίδα balla.com.cy επικοινώνησε μαζί του και μας είπε πως είναι για έναν 16χρονο να ζει μακριά από την οικογένεια του και να παλεύει για τον μεγάλο του στόχο.

Χρίστο που σε βρίσκουμε σήμερα; «Τώρα είμαι στον Προμηθέα, μένω στις εστίες της ομάδας και μας στέλνει η ομάδα στο σχολείο. Συμμετέχω στο πρόγραμμα «νους». Στην εστία ζουν παιδιά που έρχονται από άλλες ομάδες, πάνε σχολείο και έχουν ένα πρόγραμμα και δουλεύουν το μπάσκετ».

Είναι εξαιρετικές οι εγκαταστάσεις του Προμηθέα έτσι; «Βεβαίως. Είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που έχει εστία για να μένουν οι καλαθοσφαιριστές που έρχονται από άλλες ομάδες. Είναι εξαιρετικές οι συνθήκες».

Πως έγινε η μεταγραφή σου στον Προμηθέα; «Από την ΑΕΚ Λάρνακας πήγα στον Πανιώνιο και με την ομάδα μου φτάσαμε μέχρι και τον τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος όπου χάσαμε από τον Παναθηναϊκό πολύ δύσκολα στον τελικό. Θέλαμε την πρώτη θέση αλλά δεν τα καταφέραμε. Μέσα από εκείνη την πορεία με είδε ο προπονητής του Προμηθέα που είναι και προπονητής της Εθνικής παίδων της Ελλάδας, μου έκανε την πρόταση να πάω στον Προμηθέα και την αποδέχτηκα».

Από την Κύπρο πως ήρθε η πρόταση και έφυγες για την Ελλάδα; «Ήμουν στις Ακαδημίες της ΑΕΚ Λάρνακας. Σε κάποια στιγμή πήγα σε ένα καμπ όπου υπήρχαν προπονητές του Πανιωνίου και μου έκαναν την πρόταση να πάω. Η μητέρα μου ήταν αρνητική, μου είπε να μεγαλώσω ακόμα έναν χρόνο και μετά να πάω και έτσι έγινε. Πάλι ήταν διστακτική αλλά της εξήγησα ότι πάνω για έναν στόχο και για κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα και το αποδέχτηκε. Έρχεται συχνά και με επισκέπτεται στην Ελλάδα, είναι δίπλα μου».

Πως νιώθεις για την μέχρι τώρα πορεία σου; Αν και πολύ μικρός έκανες ήδη αρκετά πράγματα: «Νιώθω περήφανος γιατί ήταν το όνειρο μου να παίξω μπάσκετ και προσπαθώ συνεχώς να ανεβαίνω επίπεδο».

Πως είναι ο μεγάλος σου στόχος; «Θέλω να μπω σε μια ομάδα στην Ελλάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους, που να είναι σε ένα καλό επίπεδο. Αυτό θέλω να κάνω αρχικά και αν το καταφέρω θα δούμε και για το μετά».

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου καλαθοσφαιριστής και γιατί; «Θαυμάζω πάρα πολύ ως παίκτη τον Νικ Καλάθη γιατί μπορεί να παίξει και με πλάτη και με πρόσωπο, που αυτό είναι το σύγχρονο μπάσκετ τώρα».

Πηγή: balla.com.cy

Σχετικά νέα

X
Translate »