Εκπαίδευση

«Χαμόγελα» στην επίσημη έναρξη Παγκύπριων Εξετάσεων

Επτά χιλιάδες εξακόσιοι ογδόντα εννέα υποψήφιοι “ρίχθηκαν” το πρωί στη μάχη των παγκύπριων εξετάσεων. Από αυτούς οι επτά χιλιάδες τριακόσιοι εξήντα πέντε είναι τελειόφοιτοι, ενώ τριακόσιοι είκοσι τέσσερις είναι παλαιοί απόφοιτοι. 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 Οι υποψήφιοι για φοίτηση στα πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας ειναι πέντε χιλιάδες εξακόσιοι ενενήντα πέντε, για τις στρατιωτικές σχολές εξακόσιοι πενήντα τέσσερις και μόνο για σκοπούς απόλυση παρακάθονται στις παγκύπριες εξετάσεις συνολικά χίλιοι εννιακόσιοι ενενήντα τέσσερις τελειόφοιτοι.

Οι παγκύπριες εξετάσεις άρχισαν στις 8 το πρωί με το μάθημα των Νέων Εληνικών και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη, 13 Ιουνίου.

Κοντα στους μαθητές βρέθηκε το πρωί και ο Υπουργός Παιδειας και συγκεκριμένα στο εξεταστικό Κέντρο στο Λύκειο Κύκκου Β στην Εγκωμη και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία και να ευοδωθούν οι προσπάθειες τους, ώστε να πραγματοποιηθούν τα όνειρα τους.

Για κάποιους μαθητές το εξεταστικό δοκίμιο ήταν βατό για κάποιους άλλους όχι και τοσο. Οσο αφορά την παραγωγή γραπτού επικοινωνιακού λογου πιο γνωστό ως έκθεση που κάθε χρόνο σχεδόν παρατηρούνται κάποιες διαμαρτυρίες για την επιλογή του θέματος που δινεται. Φέτος οι υποψήφιοι κλήθηκαν να γράψουν κείμενο ως αρθρογράφοι σε εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας. Το θέμα ήταν η δυστυχία του ανθρώπου στη δίνη της καταναλωτικής μανίας των καιρών μας.

Έπρεπε να σχολιάσουν το θέμα και να επιχειρηματολογήσουν τεκμηριωμένα προτείνοντας τρόπους με τους οποίους ο σύγχρονος άνθρωπος θα αποκτήσει καταναλωτική συνείδηση εστιάζοντας και στην εσωτερική του ελευθερία.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν μαθητές στον ΑΝΤ1, οι περισσότεροι έφυγαν χαμογελαστοί μετά την εξέταση.

 

Υπ. Παιδείας: “Είχαν δοθεί οδηγίες να είναι βατά τα θέματα”

Σε δηλώσεις του, κατά την επίσκεψή του στο εξεταστικό Κέντρο στο Λύκειο Κύκκου Β΄ στην Έγκωμη για την έναρξη των Παγκυπρίων Εξετάσεων, ο κ. Χαμπιαούρης ευχήθηκε στα παιδιά κάθε επιτυχία και να ευοδωθούν οι προσπάθειες τους, ώστε να πραγματοποιηθούν τα όνειρα τους. «Ως Υπουργείο Παιδείας», είπε, «και ειδικότερα η Υπηρεσία Εξετάσεων έχουμε λάβει όλα τα μέτρα και έχουμε προετοιμαστεί στον καλύτερο δυνατόν βαθμό για να κυλήσουν όλα ομαλά. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους γονείς και στα παιδιά είναι πως κάθε στιγμή της ζωής μας είναι μοναδική και αυτή η στιγμή να τους πεισμώσει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να είναι σίγουροι ότι το μέλλον τους ανήκει».

Ερωτηθείς αν το εξεταστικό δοκίμιο των  Νέων Ελληνικών θα είναι βατό, ο Υπουργός Παιδείας είπε: «Αντιλαμβάνεστε ότι προσωπικά δεν έχω ανάμειξη στη συγγραφή του γραπτού. Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι μιλώντας με τους υπεύθυνους, που θα το προετοίμαζαν, είχαν δοθεί οδηγίες να είναι βατά τα θέματα, να είναι μέσα στην ύλη που έχουν διδαχθεί τα παιδιά, να είναι δοκίμιο το οποίο μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στα χρονικά πλαίσια που έχουμε και θεωρώ ότι έχει ακολουθηθεί αυτό το πλαίσιο, το οποίο έχουμε θέσει».

 

Πότε θα είναι έτοιμα τα αποτελέσματα

Σχετικά με το πότε θα είναι έτοιμα τα αποτελέσματα, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης, είπε πως τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα γύρω στις 23 Ιουνίου όσον αφορά την απόλυση, για να σταλούν στα σχολεία.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »