Γενική Επικαιρότητα

Χαμηλό βαρομετρικό επηρεάζει από σήμερα την Κύπρο με καταιγίδες και χιόνια

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιονόνερο ή και χιόνι.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο το Αιγαίο, κινείται σταδιακά νοτιοανατολικά και αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, αρχικά, στο δυτικό μισό ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, ενώ παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται και στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, νότια και ορεινά, ενώ μεμονωμένες βροχές αναμένονται και σε άλλες περιοχές.

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και σταδιακά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νότιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 και στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε αναμένονται τοπικές βροχές.Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα νότιοανατολικά και βόρεια παράλια γύρω στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Την Παρασκευή αναμένονται τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Το Σάββατο αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Πέμπτη για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές ενώ μέχρι το Σάββατο δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικά νέα

X
Translate »